Monumentális épületek békaperspektívából

Fotó: Andy Yeung -
fotós Kína fotósorozat látványosság épület
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A "Look Up" azaz "Nézz fel" című fotósorozat nem titkolt célja, hogy a 21. század emberét kiszakítsa kicsit a telefonja világából, és bemutassa, milyen csodálatos látványról marad le nap mint nap, miközben az utcán sétálva a mobilját nyomkodja. 

Andy Yeung, Hongkongban élő fotóművész egész Kínát bejárta, hogy a különböző nagyvárosok grandiózus épületeit békaperspektívából megörökítse. Lakhelye egyben kedvenc városa is, mint mondja Hongkong az a város, ahol a régi és az új harmónikusan tud együtt élni.

Sanghaj, Kína Fotó: Andy Yeung

A fotósorozatban azokat a nem mindennapi kínai épületeket is megörökítette, amelyek ma már nem épülhetnének meg. A kínai kormány néhány hete ugyanis betiltotta a túlméretezett, bizarr formájú és idegen kulturális hatást keltő épületek építését, azt szeretnék, ha az ingatlanok ezentúl élhetőek, gazdaságosak, fenntarthatóak és visszafogottan látványosak lennének.

Bécs, Ausztria Fotó: Andy Yeung

De visszatérve Yeung sorozatára, a különleges kínai épületek mellett két bécsi építményt is lencsevégre kapott, funkciójuk szerint pedig általában felhőkarcolókat, irodaházakat és szállodákat örökített meg.

Four Seasons Hotel, Kína Fotó: Andy Yeung

A Four Seasons Hotel a kínai Kuangcsouban egy 103 emelet magas felhőkarcoló, a 15. legmagasabb épület a világon.

Quarry Bay lakótelep, Hongkong Fotó: Andy Yeung

A Quarry Bay lakótelep esti fényei Hongkongban.

Lai Tak Tsun bérház, Hongkong Fotó: Andy Yeung

Az 1975-ben épült hongkongi Lai Tak Tsun bérház különleges spirálformája.

Shenzhen Bay Sports Center stadion Fotó: Andy Yeung

A kínai Sencsenben található Shenzhen Bay Sports Center stadion, amely összesen 20 ezer ember befogadására alkalmas.

A China Hong Kong City komplexum Fotó: Andy Yeung

China Hong Kong City névre keresztelt épületben az irodákon kívül egy bevásárlóközpont és egy luxusszálloda is helyet kapott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.