Kipróbáltuk: intervall

Fotó: Németh Balázs -
blog sport edzés intervall tréning
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Soha nincs késő belekezdeni az edzésbe! Hámori Barbi, a Move it, Blondie! bloggere hétről hétre olyan mozgásformákat, edzéstípusokat mutat be, amelyekkel garantáltan csúcsformába kerülsz. Edzésre fel – a héten az intervall kerül terítékre. 

Az intervall óratípus a jelenleg leghatásosabb edzéstípus. Az órán közepes és magas intenzitású feladatok váltják egymást. Maximális a kifáradás, és jóval az edzés után is folyamatos a kalóriaégetés. Az erősítő feladatoknak köszönhetően szép formás test érhető el, az állóképesség növelése pedig szintén kiemelt szerepet kap.

Fotó: Németh Balázs

Ennek tudtában kezdek el bemelegíteni. Szépen, egyenletesen növeljük a tempót, a fullon lévő terem összes résztvevője egyszerre mozgatja át elgémberedett végtagjait. Már pár perc után olyan pörgősre vesszük a figurát, hogy elgondolkozom, hogy vajon az izmaim téli álmot aludtak-e eddig – legalábbis másféle terhelést kaptak.

Fotó: Németh Balázs

Egyszer kitörések és szökkenések áradatába kerülök, talán ezért is vágok néha nyúzott arcot, és gondolkozom azon, hogy mivel hozakodik elő még az edző.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.