Napi 25 perc gyaloglás hét évvel hosszabbítja meg az életet

Forrás: Dreamstime -
gyaloglás testedzés fogyókúra edzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A rendszeres mozgás felére csökkenti a szívroham miatti halálozás kockázatát, napi 25 perc tempós séta pedig akár hét évet is hozzáadhat az élethez - állítják a szakemberek.

Még azok is javíthatnak az egészségi állapotukon, akik a hetedik iksz betöltéséig semennyit se mozogtak - mondják a szerzők. Sanjay Sharma, a St. George’s University Hospitals kardiológusa szerint már a könnyed mozgás is felére csökkenti az átlagos 50-esek és 60-asok szívroham-kockázatát.

Forrás: Dreamstime

"Nem kerülhetjük el teljesen a korosodást, viszont igenis késleltethetjük. Hetvenes fejjel fiatalosabbak lehetünk, és boldogan élhetünk kilencvenvalahány évesen is. A mozgás 3-7 plusz évet ad a várható élettartamhoz. Antidepresszáns hatású, javítja a kognitív működést, és most már azt is sikerült bebizonyítani, hogy feltartóztathatja a demenciát" - taglalta Dr. Sharma.

A szakember úgy véli, hogy mindenkinek legalább 20-25 percet kellene gyalogolnia vagy lassan kocognia naponta.

Gyalogolni sosem késő: egy sport, ami idős korban is fitten tart!

Ahogy előrehalad az idő, úgy veszít testünk erejéből, hajlékonyságából, mozgékonyságából, izomtömegéből. A jó hír viszont az, hogy nagyon is sok mindent tehetünk állapotunk romlása ellen!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.