Te is félsz biciklivel közlekedni? 5+1 tipp, hogy biztonságos legyen a biciklizés

tippek biciklizés napidoktor mozgás sport
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy érezzük a május első igazán meleg napjait, nem is vágyunk másra, mint hogy nekivágjunk a biciklinkkel a nagyvilágnak. Itt az ideje félretenni a forró csokit és a pokrócot, elővenni a garázsban porosodó bringát és kitekerni a szabadba. Ahhoz azonban, hogy a nagy sietségből ne legyenek nagy esések, nem szabad elfeledkezünk a saját és a biciklink határairól.

Sofőr veszély

Négy hónap: jellemzően ennyi idő telik el, amíg nem találkoznak az autósok biciklisekkel, hála a mínusz fokoknak és jégfelületeknek. Hasonlóan a mágikus lényekhez, egyszer csak a semmiből, az első nap sugarával feltűnnek a kerékpárosok és elözönlik az úttestet. Szegény autósok, akik ezekben a hónapokban már hozzászoktak az egyeduralmukhoz, hirtelen észre sem veszik a biciklishordát. Ezt nem szabad a másik oldalról figyelmen kívül hagynod, így tavasszal érdemes még óvatosabbnak és körültekintőbbnek lenni a forgalomban.

Forrás: Youtube

Irány az edzőterem!

Szeretjük azt elképzelni, ahogy a hosszú téli pihenés után felpattanunk a biciklinkre és körbetekerjük az egész bolygót, de sajnos ez nem így működik. Bár eleinte nagyon frissnek és felszabadultnak érezzük magunkat, ahogy leszállunk a bringáról, azonnal megbánjuk, hogy a harminc napos kondibérletből csupán egy napot jártunk le. Annak érdekében, hogy ne legyél egy hétig a környék házsártos öregembere, érdemes egy ilyen túra előtt beiktatni néhány edzést, szoktatva ezzel is a szervezetedet a megterhelésre. De ha egyből a szabadba vágysz, akkor is légy türelmes, és fokozatosan terheld magad. Első alkalommal csak 5-10 kilométert tekerj, így az is kiderül, hogy a bringád és a ruházatod rendben van-e.

Kíváncsi vagy a többi hasznos tippre? A Napidoktor.hu cikkében elolvashatod!

5 ok, amiért a biciklizés a legjobb mozgás

A biciklizés nem csupán egy könnyen elérhető mozgásforma, de egyre inkább sikk is. A Life.hu összegyűjtött öt érvet, amiért érdemes mindennap bringával közlekedned.
5 ok, amiért nem érdemes szólóban edzenedhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160509-szoloban-edzeni-nem-erdemes-oszd-meg-a-mozgas-oromet-egy-baratoddal.htmlAz edzés olykor unalmas és monoton tud lenni, amikor egyedül csinálod. Miért ne vennéd rá a legjobb barátnődet vagy a párodat, hogy együtt mozogjatok és formálódjatok? Mondunk 5 okot, amiért érdemes! Ez Zsír!--7 tipp a túlevés utáni bűntudat enyhítéséhez http://www.life.hu/ez-zsir/20160502-tuleves-kellemetlen-lehet-tippjeinkkel-elkerulheted-atveszelheted.htmlAz ízletes és egészséges étel elfogyasztása kulcsfontosságú. Viszont amikor sikerül magunkat túlenni – főleg egészségtelen ételekkel – igencsak kellemetlen lehet a szervezet számára. Íme, 7 tipp, amivel átvészelheted, vagy éppen enyhítheted a rossz közérzetet. Ez Zsír!5 ok, amiért megéri rendszeresen sétálnodhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160428-megeri-setalni-tobb-egeszsegi-eredmennyel-is-jar-a-fogyason-kivul.htmlHallani ezt-azt különböző sportokról és azok hatásairól. Kétségkívül a séta is annak számít – no meg persze a sprint, amit a busz után kajtatva nyomunk le - nem tudjuk kikerülni, hogy legalább ennyit ne mozogjunk. Ha már így jött ki a lépés, lássuk milyen előnyökkel bír a rendszeres gyaloglás. Ez Zsír!--A 60 éves nagyinak még mindig dögösebb teste van, mint egy huszonévesnekhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160326-yazemeenah-rossi-a-hatvaneves-modell-teste-meg-mindig-hibatlan-furdoruhaban-pozol.htmlAmikor valaki szupernagyiként emlegeti saját felmenőjét, nem feltétlenül ilyen kinézetű hölgyről beszél. Yazemeenah Rossi hiába nagymama korú, olyan formás a teste, hogy a mai napig komoly modellfelkéréseket kap. Ez Zsír!Origo5 nyomós ok, amiért az úszás az egyik legjobb sporthttp://www.life.hu/ez-zsir/20160321-az-uszas-a-legjobb-sport-kutatasok-is-bizonyitjak.htmlTöbbször halljuk, hogy az úszás mennyire jót tesz a testi és lelki egészségünknek. Íme, 5 ok, amiért érdemes olykor a futócipőt is fürdőruhára cserélni. Ez Zsír!--7+1 módszer, amivel könnyebbé teheted az edzésthttp://www.life.hu/ez-zsir/20160225-tedd-konnyebbe-az-edzest-tippek-modszerek.htmlAz edzés olykor komoly kihívást jelent, főleg ha fáradtak vagyunk. Íme, 7+1 kutatáson alapuló tipp, amely segít megkönnyíteni a mozgást. Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.