A diéta segít abban, hogy egészségesebbé váljunk, jobb legyen a hangulatunk, csökkenjen a stressz-szintünk, illetve a szexet is jobban kívánjuk. Mindez akkor is igaz, ha egyébként sem volt túlsúlyosak – derül ki egy friss amerikai kutatásból.

Egészséges testsúlyú, illetve enyhén elhízott emberek vettek részt egy olyan kísérletben, amelynek során 2 éven át csökkentett kalória tartalmú diétát követtek. Átlagosan közel 7,7 kilótól szabadultak meg a résztvevők, amelynek következtében lényegesen javult életminőségük is a kutatást vezető Corby Martin szerint.

Forrás: Dreamstime

„A kalóriabevitel csökkentése még azoknak az embereknek a körébe is pozitív biológiai és fiziológiai változásokkal járt, akik egyébként egészséges testsúlyúaknak voltak mondhatók. A tervek szerint a résztvevők kalóriabevitele 25 százalékkal csökkent volna, de a két év során csupán 12 százalékos csökkentést tudták tartaná. Ennek ellenére mindannyian jobban érezték magukat a bőrükben hosszútávon” – fejtette ki a szakember.

A 25 százalékos kalóriacsökkentést a legtöbb ember számára rendkívül komoly kihívást jelent. Noha ebből csak 12 százalékot sikerült tartani, a pozitív hatások így tagadhatatlanok. Már korábbi felmérések is bizonyítják, hogy akár a kisebb változások is ilyen hatékonyak lehetnek egészségünk megőrzése szempontjából” – fűzte hozzá Dr. Scott Kahan.

Eddig is világos volt, hogy a kalóriabevitel csökkentése jót tesz a túlsúlyos embereknek, azzal kapcsolatban azonban számos eltérő vélemény létezik, hogy mi történik akkor, ha normál testsúlyú emberek kezdenek fogyókúrázni.