Abonyi Orsi táplálkozási szakember, a Katusfood dietetikusa a BikiniBody program két és fél hónapja alatt minden pénteken hasznos tanácsokkal jelentkezik, hogy ezzel is közelebb kerülhessetek a célhoz, a megérdemelt bikiniformához.

Hihetetlennek tűnik, de túl vagyunk a Bikini Body 4. hetén, az első hónap el is telt! Ez már elegendő időszak ahhoz, hogy az étrendünkön megejtett változtatásokkal megbarátkozzunk, ténylegesen a mindennapjaink részévé váljanak. Teodórával is így történt, úgy érzem, most vett igazán lendületet a diéta (bár nevezzük inkább új étrendnek, nem szeretem ezt a szót, mert sokak számára félreérthető).
Pedig a pünkösdi hosszú hétvége komoly nehézség elé is állíthatta volna őt, hiszen hosszú idő után hazautazott vidékre a szüleihez. Gondoljatok csak bele, a ti családotokban hogyan telnek az ilyen ünnepek... Ugye-ugye, nem éppen a súlycsökkenést segítik elő a finom sós és édes falatok, vagy a rengeteg üdítőital, amit a hétköznapok rohanásában tapasztalatom szerint talán végre kezdünk elhagyni. 

Abonyi Orsi és TeodóraForrás: Origo

Nos, Teodóra állta a sarat, a csirkehúslevesből még természetesen ő is szedett (sok zöldséggel, tészta nélkül), de a házias jellegű, nem igazán zsírszegény töltött káposztát már kihagyta, helyette petrezselymes főtt újburgonyát evett natúr fűszeres csirkemellel, salátakörettel. Az ünnepet megelőző napokon továbbra is a Vitálkonyha választékából kerestünk lehetőségeket, olyan módon, hogy főzelék, rakott étel, párolt köret is szerepeljen benne, minél változatosabban.
A hét végén megkérdeztem Teodórától, hogy érzi magát, mi változott az elmúlt időszakban. Sokkal több zöldséget evett, mint az azt megelőző héten, főleg a répát és a karalábét fogyasztja szívesen. Ezek igen finom fogások tudnak lenni akár a nap végén is, például egy kis fokhagymás-joghurtos mártogatóssal. Sokszor választja vacsorára a zabpehely-sovány túró-natúr joghurt-alma kombinációt, ez lett az új kedvenc „édessége”. A reggelinél is odafigyel, hogy mindig fogyasszon a szendvicse mellé zöldséget, ilyenkor jellemzően egy paradicsomot vág fel mellé. 

Forrás: Dreamstime

Számomra már evidens, éppen ezért be kell valljam, gyakran elfelejtem megemlíteni a klienseimnek, így itt, most mindenképp megteszem: kérlek titeket, ne vegyétek el a zöldségek természetesen finom ízét azzal, hogy megsózzátok őket, ezzel a szív-ér rendszereteknek sem tesztek jót! Sokkal több folyadékot fogyaszt, mint korábban, főleg víz formájában, észre is vette, hogy sokkal szebb lett a bőre, kevésbé száraz. A régen előszeretettel fogyasztott müzlik, reggeli gabonapelyhek sem hiányoznak már neki, boldogan mesélte nekem, hogy a gyümölcsök, különösen a már emlegetett alma és az eper sokkal jobban esnek, ha édes falatokra vágyik a nap folyamán. 

Forrás: Dreamstime

Arra a kérdésre, hogy idáig mi volt a legnagyobb nehézség az étrend tekintetében, Teodóra egyértelműen a napi öt étkezés beiktatását mondta.  Erre azt kell mondanom, hogy nem szoktam minden esetben ezt javasolni, hiszen mindenkinél egyénileg, a napi ritmusához, munkaköréhez igazodva kell kihoznunk a maximumot az étrendből, Teodóránál azonban úgy véltem, ez megoldható, és egy hónap távlatából ez szerencsére be is igazolódott. A kitartása meg is hozta gyümölcsét, a mérleg ismét kevesebbet mutatott!