Így válik az új étrend a mindennapok részévé - A BikiniBody dietetikusának tippjei

BikiniBody egészséges életmód dietetikus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Abonyi Orsi táplálkozási szakember, a Katusfood dietetikusa a BikiniBody program két és fél hónapja alatt minden pénteken hasznos tanácsokkal jelentkezik, hogy ezzel is közelebb kerülhessetek a célhoz, a megérdemelt bikiniformához.

Hihetetlennek tűnik, de túl vagyunk a Bikini Body 4. hetén, az első hónap el is telt! Ez már elegendő időszak ahhoz, hogy az étrendünkön megejtett változtatásokkal megbarátkozzunk, ténylegesen a mindennapjaink részévé váljanak. Teodórával is így történt, úgy érzem, most vett igazán lendületet a diéta (bár nevezzük inkább új étrendnek, nem szeretem ezt a szót, mert sokak számára félreérthető).
Pedig a pünkösdi hosszú hétvége komoly nehézség elé is állíthatta volna őt, hiszen hosszú idő után hazautazott vidékre a szüleihez. Gondoljatok csak bele, a ti családotokban hogyan telnek az ilyen ünnepek... Ugye-ugye, nem éppen a súlycsökkenést segítik elő a finom sós és édes falatok, vagy a rengeteg üdítőital, amit a hétköznapok rohanásában tapasztalatom szerint talán végre kezdünk elhagyni.

Abonyi Orsi és Teodóra Forrás: Origo

Nos, Teodóra állta a sarat, a csirkehúslevesből még természetesen ő is szedett (sok zöldséggel, tészta nélkül), de a házias jellegű, nem igazán zsírszegény töltött káposztát már kihagyta, helyette petrezselymes főtt újburgonyát evett natúr fűszeres csirkemellel, salátakörettel.

Az ünnepet megelőző napokon továbbra is a Vitálkonyha választékából kerestünk lehetőségeket, olyan módon, hogy főzelék, rakott étel, párolt köret is szerepeljen benne, minél változatosabban.
A hét végén megkérdeztem Teodórától, hogy érzi magát, mi változott az elmúlt időszakban. Sokkal több zöldséget evett, mint az azt megelőző héten, főleg a répát és a karalábét fogyasztja szívesen. Ezek igen finom fogások tudnak lenni akár a nap végén is, például egy kis fokhagymás-joghurtos mártogatóssal. Sokszor választja vacsorára a zabpehely-sovány túró-natúr joghurt-alma kombinációt, ez lett az új kedvenc „édessége”. A reggelinél is odafigyel, hogy mindig fogyasszon a szendvicse mellé zöldséget, ilyenkor jellemzően egy paradicsomot vág fel mellé.

Forrás: Dreamstime

Számomra már evidens, éppen ezért be kell valljam, gyakran elfelejtem megemlíteni a klienseimnek, így itt, most mindenképp megteszem: kérlek titeket, ne vegyétek el a zöldségek természetesen finom ízét azzal, hogy megsózzátok őket, ezzel a szív-ér rendszereteknek sem tesztek jót!

Sokkal több folyadékot fogyaszt, mint korábban, főleg víz formájában, észre is vette, hogy sokkal szebb lett a bőre, kevésbé száraz. A régen előszeretettel fogyasztott müzlik, reggeli gabonapelyhek sem hiányoznak már neki, boldogan mesélte nekem, hogy a gyümölcsök, különösen a már emlegetett alma és az eper sokkal jobban esnek, ha édes falatokra vágyik a nap folyamán.

Forrás: Dreamstime

Arra a kérdésre, hogy idáig mi volt a legnagyobb nehézség az étrend tekintetében, Teodóra egyértelműen a napi öt étkezés beiktatását mondta.

Erre azt kell mondanom, hogy nem szoktam minden esetben ezt javasolni, hiszen mindenkinél egyénileg, a napi ritmusához, munkaköréhez igazodva kell kihoznunk a maximumot az étrendből, Teodóránál azonban úgy véltem, ez megoldható, és egy hónap távlatából ez szerencsére be is igazolódott. A kitartása meg is hozta gyümölcsét, a mérleg ismét kevesebbet mutatott!

Futás nélkül nincs bikini bodyhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160517-futas-nelkul-nincs-bikini-body.htmlKatus Attila a heti kétszeri futást javasolta a BikiniBody győztesének, Teodórának a személyi edzések és az aerobikórák mellett. Ő pedig rendre teljesíti is az elvárást, habár túl sok kilométert még nem bír, a táv egyre jobban növekszik. Ez Zsír!--Mindenképpen otthon akarsz edzeni? Ezeket a szabályokat tartsd be!http://www.life.hu/ez-zsir/20160509-az-otthoni-edzes-szabalyaiba-katus-attila-avat-be.htmlTény, hogy a rendszeres testmozgást végzők 90 százaléka képtelen otthon edzeni. Sokan évente többször hozzákezdenek, de aztán különböző okok miatt mindig abbahagyják. Ahhoz, hogy az otthoni edzés sikeres legyen, több szabályt is be kell tartani. Hogy melyek ezek? Katus Attila elárulja! Ez Zsír!--5 dolog, amiért a sárgabarack a legjobb gyümölcshttp://www.life.hu/ez-zsir/20160512-csodas-naperlelte-finomsag-sargabarack-a-nyar-sztarja.htmlA lédús és édes sárgabarack a nyár igazi sztárja. Imádjuk a fáról szedve, imádjuk lekvárban, süteményben, smoothie-ban és joghurtban is. Még jó, hogy egy szuperegészséges gyümölcsről van szó! Ez Zsír!--3 étel, ami teljes kiőrlésű változatban finomabbhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160512-3-etel-ami-teljes-kiorlesu-valtozatban-finomabb.htmlA májusi hónap kihívása szerint csak teljes kiőrlésű termékeket fogyasztunk. Ez nem is annyira nehéz feladat, mint az ember elsőre gondolná, hiszen már a pékségek és a boltok is rengeteg ilyen áruval várják a vásárlókat, ráadásul az otthoni sütés-főzésnél is könnyen lecserélheted a hagyományos lisztet. Nézzük, melyek azok az ételek, amelyek teljes kiőrlésű liszttel is isteni finomak. Ez Zsír!--Ezért figyelj oda arra, hogy mit reggelizel – A BikiniBody dietetikusának tippjeihttp://www.life.hu/ez-zsir/20160512-a-bikinibody-dietetikusanak-abonyi-orsinak-harmadik-beszamoloja.htmlAbonyi Orsi táplálkozási szakember, a Katusfood dietetikusa a BikiniBody program két és fél hónapja alatt minden pénteken hasznos tanácsokkal jelentkezik, hogy ezzel is közelebb kerülhessetek a célhoz, a megérdemelt bikiniformához. Ez Zsír!--Megfelelő étkezés, változatos mozgásprogram és komoly elhatározás – Életmódváltásra fel!http://www.life.hu/ez-zsir/20160511-katus-attila-harmadik-beszamoloja-a-bikinibody-programrol.htmlÚjabb héten vagyunk túl, ami a Life.hu és Katus Attila közös BikiniBody programját illeti. Kíváncsi vagy, hogy halad a közös munka Teodórával, a BikiniBody győztesével? Olvasd el Attila e heti beszámolóját! Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.