A popsi formálása minden nő számára fontos, hiszen ha már megadatott egy ilyen szép idom, miért is ne alakítanánk a lehető legszebbre. Íme, néhány gyakorlat, amivel ezt megteheted!

1. 

Feküdj hasra és a lábaidat csípőszélesen nyitva nyújtsd ki. A kezeidet is nyújtsd előre. A hasadat húzd be, tartsd erősen, és így emeld egyszerre a felsőtestedet és a lábaidat a plafon felé. Fontos, hogy a felsőtestedet csak a bordakosár aljáig emeld, vagyis egy enyhe homorítást csinálj vele.

Forrás: Youtube

 

Tipp
Próbáld ki azt a variációt is, amikor a kézfejeket a homlokod alá helyezed, a lábadat pedig 90 fokban behajlítod, és így emeld a lábaidat a plafon felé.

2. Feküdj a hátadra, és csipőszéles terpeszben emeld a medencédet úgy, hogy közben a popsidat és a hasadat is feszíted. 

Forrás: Youtube
Tipp
Ha van otthon Fit Ball labdád, akkor a lábaidat szorosan zárva arra helyezd rá úgy, hogy nagyjából kilencven fokot zárjanak be. A lábaidat a labdán tartva az előzőekhez hasonlóan emeld a medencédet.

3. Helyezkedj el négykézláb, csípőszéles terpeszben. A kézfejek legyenek a váll alatt, de ha kényelmesebb alkartámaszban is csinálhatod a gyakorlatot. A hátadat egyenesítsd, tartsd a hasadat, és koncentrálj arra, hogy nyújtott térddel, farizomból emeld a lábaidat úgy, hogy a medence és a derék rész meg se mozduljon.

Forrás: Youtube

 

Tipp
Ezt a gyakorlatot rengeteg variációban lehet végezni. Például 10 lábemelés és visszazárás után apró lábemeléseket is csinálhatsz a plafon felé. De akár a lábadat 90 fokban hajlítva is csinálhatsz emeléseket, vagy akár oldalra is kiemelheted a lábaidat.

+1 

A márciusi kihívás óta imádjuk a guggolásokat. Az alapguggolást (kiindulás vállszélességű terpeszből) kombinálhatod oldalsó rúgásokkal, de végezhetsz zárt lábakkal való guggolást is, amit pedig hátrarúgásokkal lehet kiegészíteni, ráadásul a kitörésnek is többféle változata van.