Egykor Kamillát okolta Diana hercegnő is házasságának megromlásáért, úgy tűnik a hercegné lételeme, hogy feszültséget szítson a családban. Katalint is kínozza, Harry herceggel pedig folyton veszekszik. 

Kamilla hercegnének nem egy ellensége van már a királyi családban. Harry herceget is maga ellen fordította. Állítólag olykor úgy viselkedik, mint egy füstölgő őrült, és követeli, hogy Harry herceg csináltasson apasági tesztet. Kamilla úgy véli ugyanis, hogy nem Károly a fiú apja.

Ám Harry nemcsak ezért ápol kimondottan rossz viszonyt mostohaanyjával. Azért sem szívleli Kamillát, mert az kimondottan csúnyán bánik Katalinnal. Sokszor közembernek titulálja, és nem tartja méltónak arra, hogy a királyi család tagja legyen.

Forrás: MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga

Harry pedig, mivel nagyon jóban van bátyja feleségével, rendszerint megvédi Katalint. Legutóbb is hangos szóváltás alakult ki köztük, amelyben Harry emlékeztette őt saját származására. “Katalin sokkal méltóbb egy királyhoz, mint te valaha leszel!” - vágta Kamilla fejéhez a herceg, aki nem hagyta szó nélkül a sértést.
Szállj le a magas lóról, te még csak nem is vagy igazi király vér, csak anyád románcának eredménye”
- utalt Kamilla arra, hogy Harry herceg nem is Károly gyermeke. Nem először merül fel az a pletyka, hogy Harry nem Károly fia. Ezt támasztja alá az is, hogy évekkel ezelőtt Károly visszautasította fiát, aki DNS-tesztet akart végeztetni. Harry évek óta kínlódik emiatt, Kamilla pedig szívesen előveszi ezt a témát, ha helyzete úgy kívánja.