Katus Attila, aki immáron hatodik hete dolgozik együtt a BikiniBody győztesével, Teodórával, ezúttal 10 pontban ír arról, milyen pozitív hatások miatt éri meg belevágni az életmódváltásba. 

1. Életerő

A testmozgás általánosságban segít abban, hogy több energiánk legyen, azaz erősebbnek, ellenállóbbnak bizonyuljunk a külvilág kihívásaival szemben.

2. Jó közérzet

Már pusztán a megnövekedett energiaszintünkből automatikusan következik, hogy jobban érezzük magunkat a bőrünkben.

Forrás: Dreamstime

3. Egészségünk őre

A jobb közérzeten és a magasabb energiaszinten felül a testmozgás nagymértékben hozzájárul az egészségünk megőrzéséhez, illetve helyreállításához is.

4. Szuper(wo)man-effektus

A megfelelő közérzeten és egészségen túl a rendszeres testmozgás nagyszerű képességekkel ruház fel minket. Erősebbek, gyorsabbak, hajlékonyabbak leszünk, javul az állóképességünk, ráadásul az úgynevezett koordinációs képességeinket is kedvező irányba befolyásolja.

5. Pozitív gondolkodásmód  

A sport többek között akaraterőt ad, növeli az önbizalmat, segít az objektív önértékelésben, önkifejezésben. Megtanít tudatosan élni, illetve különbséget tenni a fontos és kevésbé fontos dolgok között.

6. Pozitív érzelmi változások

Segít elviselni és leküzdeni a fájdalmat, félelmeket. Szabályozza az örömöt, a haragot és az agressziót. Fegyelemre, önfegyelemre tanít. Szerepet játszik a motivációban, a kitartásban. Javítja a monotóniatűrő képességet. Pozitív hatással van a jellemünkre, az értékrendünkre.

Forrás: giphy.com

7. Stressz ellen is

Akik rendszeresen testmozgást végeznek, azok nemcsak fizikálisan, de mentálisan és pszichésen is sokkal jobban terhelhetőek, ritkábban szoronganak, kevésbé hajlamosak a depresszióra.

8. Külső megjelenés

Nyilvánvalóan csinosabbá, esztétikusabbá, vonzóbbá válunk, láthatóan tónusosabb lesz az izomzatunk, csökken a testzsírszázalékunk, javul a testtartásunk, kevésbé leszünk sápadtak. S nem utolsósorban: fiatalabbnak tűnünk, akár éveket tagadhatunk le a korunkból. Összességében tehát jobb lesz az összhatás, erősebb lesz a kisugárzásunk, minek következtében pozitívabb képet alkot rólunk a környezetünk.

9. Siker és boldogság

A sportolás hatására nemcsak az életerőnk nő, és a közérzetünk javul, de fejlődnek a testi képességeink, épül a gondolkodásmódunk és az érzelmi világunk is.

10. Az egész életedre kivetülAzok a nagyszerű tulajdonságok, amelyekkel a sport bárkit fel tud ruházni, az egész életünkben hasznosak lesznek. Az akaraterő, az eltökéltség, az energikusság a munkában és a magánéletben is meghozza a gyümölcsét.

Tornázz mindennap Katus Attilával a LifeNetwork tévében. Várunk egy közös edzésre reggel 7-kor, délután 3-kor és este 7-kor. Nincs kifogás! Bikini body Katus Attilával!