Öröm és felszabadulás - Erről szól a futás!

öröm futok2016 futás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tudtad, hogy a futás nemcsak a tested, hanem a lelked és a pszichéd egészégéért is felel? Az eltervezett távon célt érni, mindent kiadni magadból, legyőzni a saját korlátaidat: a legfelszabadítóbb érzés a világon.

Sokan azért kezdenek el kocogni, hogy leadják a súlyfelesleget, de nem ez az egyetlen előnye a futásnak, hanem az, hogy nagymértékben hozzájárul az általános testi-lelki jólét fenntartásához. A futás átalakítja az egész izomzatot, jó testtartást ad, és az immunrendszer erősítésében is nagy szerepe van. Továbbá energikusabbá, teherbíróbbá tesz, növeli az önbizalmat, ráadásul boldogsághormont is termel.

Forrás: Youtube

Az aerob típusú gyakorlat hatására dopamin, endorfin és szerotonin hormonok stimulálják a központi idegrendszert, ami euforikus érzést hoz létre. Ez az érzés ráadásul abban is segít, hogy újra és újra felvedd majd a futócipőt, csak egyszer kell ráérezni az ízére.

Tudni kell, hogy leginkább a 40–60 percig tartó, erőteljes pulzusszám-növekedéssel járó sporttevékenység fokozza az endorfintermelést – és ha előtte nehezen is vetted rá magad arra, hogy az edzőterem vagy a futópálya felé vedd az irányt, utólag nem bánod meg, mert a boldogságérzés a sport befejezése után még órákig érezhető.

Azonban nem a boldogsághormon az egyetlen örömforrás a futás során. Nap mint nap rávenni magad arra, hogy elindulj futni, nap mint nap elérni a kitűzött távot, hatalmas pozitív löketet ad, hiszen önmagad legyőzése mindig a legnagyobb kihívás. Ráadásul napról napra jobb lehetsz, megtanulhatsz küzdeni, és elérni a céljaidat. Ennél felszabadítóbb érzés nincs is a világon.

/1605/21__C20165279301810 pozitív hatás, amit a rendszeres sport hoz az életedbehttp://www.life.hu/ez-zsir/20160526-10-pozitiv-hatas-amit-a-rendszeres-sport-hoz-az-eletedbe.htmlKatus Attila, aki immáron hatodik hete dolgozik együtt a BikiniBody győztesével, Teodórával, ezúttal 10 pontban ír arról, milyen pozitív hatások miatt éri meg belevágni az életmódváltásba. Ez Zsír!OrigoSztárok, akik egy szerep kedvéért fogytak csontvázzáhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160524-sztarok-akik-egy-szerepert-fogytak-csontvazza.htmlAz igazán elhivatott színészek sok mindenre képesek egy szerep kedvéért. Ebbe beletartozik az is, hogy 30 kilót fogynak, vagy éppen híznak, ha ezt kívánja meg a karakter. Az eredmény ugyan látványos, de súlyos lelki és testi problémákat okoz. Ez Zsír!AFP3+1 gyakorlat a feszes popsiérthttp://www.life.hu/ez-zsir/20160519-a-legjobb-gyakorlatok-a-feszes-popsiert.htmlA popsi formálása minden nő számára fontos, hiszen ha már megadatott egy ilyen szép idom, miért is ne alakítanánk a lehető legszebbre. Íme, néhány gyakorlat, amivel ezt megteheted! Ez Zsír!OrigoLegyél fitt kismama, sportolj várandósan ishttp://www.life.hu/ez-zsir/20160511-legyel-fitt-kismama-sportolj-varandosan-is.htmlAhogy egy új élet fejlődik a testünkben, már nemcsak magunkért, hanem kisbabánkért is felelősek vagyunk. Ezért nem is véletlen, hogy sok nő fejében megfordul ilyenkor a kérdés: vajon melyik sport biztonságos kismamaként. Íme, a válaszok! Ez Zsír!OrigoA szoptatás alatt is sportolnál? Erre figyelj!http://www.life.hu/ez-zsir/20160517-sportok-amiket-szoptatas-alatt-is-lehet-csinalni.htmlAz igazi sportfanatikusok sokszor egy napot sem tudnak kihagyni, így már a szülés után is mihamarabb szeretnék újra átmozgatni a testüket. De mit szabad és mit nem szabad szoptatás alatt csinálni? Most kiderül! Ez Zsír!--A kiegyensúlyozott táplálkozás 7 szabályahttp://www.life.hu/ez-zsir/20160506-a-kiegyensulyozott-taplalkozas-7-szabalya.htmlKi ne szeretne karcsúbb, egészségesebb és nagyobb önbizalommal megáldott lenni, különösen ilyenkor, amikor közeledik a nyár? A sikerhez vezető út első lépése az elhatározás, amit aztán a helyesen kivitelezett megvalósításnak kell követnie. Már-már köztudott, hogy az egészséges életmódot 70%-ban az étkezés, 30%-ban a sport határozza meg. Ezért most a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz adunk tippeket! Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.