Goncalo Amaral egykori rendőr szerint a 9 évvel ezelőtt eltűnt skót kislány szülei csak fedősztorinak használják Madeleine eltűnését. Kate és Gerry McCann jogi útra terelte a dolgot.

Kate és Gerry McCann a napokban nyújtotta be azokat a bírósági dokumentumokat a portugál legfelsőbb bírósághoz, amelyek értelmében 380 ezer angol fontot követelnek Goncalo Amaral egykori rendőrtől.

Gerry és Kate McCannForrás: AFP/Carl De Souza

Amaral ugyanis korábban azt állította, a McCann házaspár el akarja fedni lányuk, Madeleine halálát az eltűnéséről gyártott történetekről. A per egyébként már 7 éve húzódik a szülők és a rendőr között, aki a The Truth Of The Lie című könyvében írta meg saját elméletét a 9 évvel ezelőtt kislány eltűnéséről. A McCann házaspár a bírósági tárgyalások végéig nem kívánta kommentálni a fejleményeket.

Nyomtalanul - Seholországba költözött fiatalok
Madeleine McCann brit kislány 2007. május 3-án tűnt el a portugáliai Praia da Luz üdülőhely egyik apartmanjából, nem sokkal a negyedik születésnapja előtt. A szülők elmondása szerint aznap este a baráti társaságukkal fogyasztották el vacsorájukat egy közeli étteremben, míg Madeleine-t a földszinti hálószobában hagyták kétéves testvéreivel. Nem ő az egyedüli, akinek rejtélyes eltűnése azóta sem hagyja nyugodni a világot: a Life.hu cikkéért kattints ide!