Sokkos állapotban voltak a lakók azelőtt az újpalotai toronyház előtt, amelynek a 16. emeletéről ugrott ki egy nő május 21-én. Az édesanya széket húzott az ablak alá, majd kislányával az ölében ugrott. Egykori élettársa, egyben a gyermek édesapja mesélt az asszonyról...

A gyilkossá lett öngyilkos nő mellé, pici koporsóba temeti másfél éves kislányát Fekete Norbert kamionsofőr. Az édesapa a mai napig nem tudja felfogni, hogy mi történhetett a végzetes pillanatokban, amikor volt élettársa Edina május 21-én úgy döntött, hogy

kiugrik a 16. emeleti pesti otthonuk ablakából a kislányával együtt. 

Helyszínelők dolgoznak május 21-én a XV. kerületi Nyírpalota utcábanForrás: MTI/Mihádák Zoltán

A 37 férfi szerint a fordulópont akkor következett be, amikor élettársa a szülés után nagyon megváltozott. Együttléteik ritkultak, többnyire elutasító választ kapott.

"Eleinte azt hittem van valakije. Hónapok múlva rájöttem, nem erről van szó. Egyszerűen elmúlt a szerelem" - mesélte a férfi a Story magazinnak.

A férfi végül február 17-én elköltözött, csak később tudta meg, hogy Edina feljelentette a rendőrségen, mert szerinte szexuálisan zaklatta közös gyermeküket, Dominikát.

Norbert tagadja a vádakat.

"Ez szemenszedett hazugság, imádtam a kislányomat, ahogy egy apa csak imádhatja az icipici lányát. Soha nem okoztam volna neki sem fizikai, sem lelki fájdalmat. Még hogy zaklattam..."- hüledezett a férfi, majd hozzátette, hogy ezen meg sem lepődött, mivel

Edina az előző élettársát is feljelentette a szakításuk után. 

"Mindent megadtam a családomnak, ami tőlem telt. Mielőtt elköltöztem volna, a döntésemet megbeszéltem Edinával. Megyegyeztünk, hogy anyagilag támogatom őket, és hogy kéthetente láthatom Domit. De a volt párom különböző indokokkal mégis rendre megakadályozta a látogatást. Aztán jött az a szörnyű délután..."

Norbert azt is elmesélte, hogy az elköltözése után 1 hónappal új párra talált, Juditra, erről pedig Edinának is mesélt, aki csak annyit reagált, hogy "jó", majd március végén megüzente, hogy soha többé nem akarja látni. A férfi most készül a temetésre, és úgy látta helyesnek, ha

Edina és Domi egy sírba kerül.

"Edina volt gyerekem édesanyja, soha nem akartam őket elszakítani egymástól. Úgy döntöttem Edina és az én pici Domikám egymás mellé, közös sírba kerülnek..." - mondta meggyötörten a férfi.

A lapnak Edina barátnőjét Patríciát is sikerült elérnie.

"Bár újabban minden pénteken pszichológushoz járt, és az orvos javaslatára nyugtatókat szedett, dehogy készült öngyilkosságra. Azt mondta, hogy küzdeni fog, hogy mindent megadhasson a lányának. Talált végre egy munkát, és elkezdte beszoktatni a bölcsődébe a lányát. Fejben már szépen felépítette az új életét, amely azon a szombaton valamiért mégis úgy omlott össze, mint egy kártyavár."