Egyre többen döntenek úgy, hogy a klasszikus nyári vakáció helyett inkább őszre tartogatják a szabadságukat, és akkor ruccannak ki a nagyvilágba. Ha szingli vagy, illetve ha párkapcsolatban élsz, de még nincs iskolás korú gyereked, ezt könnyen megteheted, ha azonban a csemetéid már suliba járnak, az őszi szünet a legmegfelelőbb alkalom erre. Hidd el, érdemes az ősz még kellemes napjaira tervezni a belföldi utazásokat is, ha azonban messzebbre indulsz, külön élményt nyújthat, ha a már borongós őszből utazol "vissza" a nyárba. 

Őszből a nyárba

Ugye te is már kicsit szomorkás vagy, hogy lassan vége a nyárnak... Már előkerültek a pulóverek, az esték már hűvösebbek, te pedig mindent megtennél, csak hogy egy kicsit meghosszabbítsd a vakációzás évszakát. Nos, megteheted! Ha forró napokat nem tudsz idevarázsolni, elutazhatsz az esős őszből a nyárba. A mediterrán és trópusi országokba amúgy is ősszel és télen a legcélszerűbb elutazni, így egy kicsit még napfürdőzhetsz, mielőtt a télikabát lesz a legjobb barátod. 

Trópusi napfürdőForrás: Dreamstime

Sétálj, kirándulj, kóstolj jobbnál jobb borokat!

Ha úgy döntesz, hogy nem utazol messzire, akkor válaszd a kora őszt, és élvezd ki, hogy már nincs kánikula. Strandolni már nem nagyon fogsz, viszont a szeptember–október a legjobb időpont a városnézésre és kirándulásra. Az ősz ráadásul a bortúrák és borkóstolók időpontja is. Ha olyan régiót választasz az utazásodhoz, amely híres a borkészítéséről, mindenképp iktass be egy-egy pincelátogatást is, nem fogod megbánni. Az ősz jó időszak arra, hogy ne csak hazai, de európai városokat is felfedezzünk, ekkor ugyanis Párizs, London, Róma, Prága, Krakkó és Velence is gyönyörű arcát mutatja. Nincs nagy hőség, így jobban tudunk koncentrálni majd a látnivalókra, szívesebben időzünk el egy-egy múzeumban. A legtöbb iroda kínálatában jelen vannak a kifejezetten városlátogatásos ajánlatok, amelyek általában egy hétvégére vagy 3- 4 napra szólnak.

Gondolázás VelencébenForrás: Dreamstime
5 felejthetetlen úti cél őszre
Nem voltál nyaralni, és úgy érzed, hónapok óta ki se mozdultál a fülledt nagyvárosból? Nincs még semmi veszve! Tervezz be egy jó kis őszi utazást, és meglátod, különleges élményben lesz részed. Ráadásul nem is kell messzire menned, Magyarországhoz közel is gyönyörű, szeptember-októberre ideális úti célokat találhatsz. Íme, a mi tippjeink!

Dübörög a last minute

Nemcsak különleges, de költséghatékony is lehet az őszi utazás. Ahogy a végéhez közeledik az augusztus, egyre több utazási iroda kínálatában bukkannak fel a last minute ajánlatok. Érdemes lecsapnod az egyikre, amely lehet, hogy akár 30-40 százalékkal is olcsóbb lesz, mintha a főszezonban foglaltál volna helyet. 

Last minute GörögországForrás: Dreamstime

A gyerkőcöd is örülni fog

Bár van olyan gyerek, aki a nyár végén alig várja az iskolát, a legtöbben azért kicsit félve veszik elő az iskolatáskát. Azzal azonban talán jobb kedvre derítheted a csemetédet, ha az őszi szünetben még elutaztok pár napra valahova. Ha nem akartok messzire menni, érdemes leruccanni a Balatonra, amely nem csak nyáron nyűgözi le az oda látogatót. Ha nyáron kimaradt, október végéig még a hajók is járnak, kiránduljatok egyet a vízen. 

Csodás balatoni naplementeForrás: Dreamstime

Támogatott tartalom.