Nyílt levél annak a nőnek, aki elfogadta Kiss Lászlótól a virágot

erőszak családon belüli erőszak nők elleni erőszak nyílt levél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hétről hétre bukkannak fel a médiában nők, gyermekek ellen irányuló vagy családon belüli erőszakos cselekményekről szóló hírek. Már ez a gyakoriság is sokkolóan hathat, azt azért mindenképpen meg kell említeni, hogy a nyilvánosságra kerülő esetek csak a jéghegy csúcsát jelentik.

Nemzetközi és hazai felmérésekből kiderül, hogy gyerekek és nők ellen főleg közeli hozzátartozók, illetve ismerősök követnek el bűncselekményeket, olyanok, akikben az áldozatok megbíznak. Az Európai Unió Alapjogi Ügynöksége egy legutóbbi felmérésben kimutatta, hogy a 15 éves kor alatti fizikai bántalmazások 54 százalékát az apa, 46 százalékát az anya vagy más rokon követi el.

A szexuális bántalmazások elkövetője pedig leggyakrabban egy ismeretlen férfi (51%) vagy közeli barát (25%), de magas a tanárok, orvosok és papok aránya is (17%).

Forrás: Thinkstock

Súlyos társadalmi probléma ez, amiről igenis kell beszélni. Az alábbi nyílt levélben egy olvasónk reflektál az elmúlt hónapokban nagy port kavart Kiss László-ügyre, írását egészen pontosan az áldozatnak, Takáts Zsuzsannának címezte.

Nyílt levél annak a nőnek, aki elfogadta Kiss Lászlótól a virágot

Az egyszerűség kedvéért tegezni foglak. Ebben a történetben engem most nem Kiss László és amit tett érdekel. Hanem Te.

Miért, miért fogadtad el a virágot? Jó, hogy megbocsájtottál. Nem Kiss László, hanem önmagad miatt. Csak így lehettél szabad nem az emléktől, hanem a fájdalomtól, ami váratlanul tör rád, és rosszabb, mint amikor megtörtént.

Forrás: RTLklub

Szóval miért fogadtad el? Hogy tudtál ebbe a gyomorforgató találkozásba belemenni?

Ezzel szembeköpted nemcsak önmagad, hanem minden nőt, aki hasonlón ment keresztül.

Én megbocsájtom Neked.
De nem fogadok el Tőled virágot.

Üzennél valakinek? Üzenj a Life.hu-n keresztül!

Régóta nyomja már a szívedet egy feldolgozatlan sérelem? Név nélkül, mégis őszintén le szeretnéd írni gondolataidat egy családi, munkahelyi problémával kapcsolatban? Írd meg nekünk az info@life.hu e-mail-címre, és öntsd ki a szíved a Life.hu segítségével!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.