Az osztrák és a svájci hegyekben, mesés tájakon kalandozott a fitneszházaspár. Rubint Réka a Life.hu-nak elmesélte a nyári sípályákon átélt legszebb élményeit.

A fitneszedző különleges ajándékkal lepte meg a férjét, Schobert Norbit a születésnapján: Svájcba vitte pihenni pár napra, mert a táj szépsége réges-régen rabul ejtette a szerelmeseket.

Forrás: Facebook/Rubint Réka

Miért éppen az Alpok? 

„Tizenöt évvel ezelőtt az első romantikus túránk az Alpokba vezetett, és azóta szerelmesei vagyunk ennek a térségnek. Legjobban Murau környékét imádjuk, és a síelőkkel ellentétben mi nyáron utazunk erre a tájegységre kikapcsolódni.  Általában minden évben pár napra ellátogatunk Tirolba, hiszen autóval néhány óra alatt megközelíthető. Idén repülővel mentünk, mert annyira elfáradtunk az utóbbi időben, hogy nem lett volna erőnk vezetni több órán át” – kezdte Réka. 

Viszontagságos repülőút
Kényszerleszállást hajtott végre Schobert Norbi és felesége, Rubint Réka repülőgépe Zürichben. A gép hajtóműve leállt, ők pedig nagyon megijedtek. „Ilyen még nem történt velünk... Kényszerleszállás... A Jóisten és az Angyalok ismét vigyáztak ránk” – írta a történtek után Réka a Facebook-oldalán.

Seefeld, sítalpak nélkül – Dél-Tirol 

Seefeld gyönyörű városka, gazdag sporttörténelmi múlttal. Innsbrucktól néhány kilométerre északnyugatra fekszik. Az 1964-es és az 1976-os téli olimpiának, valamint az 1985-ben rendezett sífutó-világbajnokságnak is Seefeld volt a helyszíne. A 150 kilométeres sífutópálya-hálózat önmagáért beszél, de az alpesisízők is jól szórakozhatnak a környéken. Amikor elolvad a hó, a táj zöldbe borul, és azok is ki tudnak kapcsolódni, akik nem a téli sportok szerelmesei.

SeefeldForrás: Dreamstime

„A síterepek nyár elejétől a teljes kikapcsolódást nyújtják. A gyönyörű hegyek és völgyek, a természet, a kék ég egy pillanat alatt magukkal ragadják az utazót, nem beszélve a jó levegőről, ami testileg és lelkileg is felfrissíti az embert. Általában biciklit bérelünk, és azzal járjuk be a környéket, mert szeretjük a pihenést is aktívan tölteni. Természetesen emellett belefér a wellness, szauna, úszás is. A szaunák kis házakban vannak, ahonnan egyenesen a szabad levegőre léphetünk ki. 

Forrás: Facebook/Rubint Réka

 

Azt is kedveljük, hogy úton-útfélen találkozunk magyarokkal,  akikkel nagyokat beszélgetünk esténként” – mondta Réka. 

Réka tippje
„A sífelvonók nyáron is működnek, és lenyűgöző látványt nyújt a táj, ahogy egyre feljebb emelkedsz a felvonóval. Amikor pedig a sípálya tetejére érsz, gyalog bejárhatod a tájat.”

Kitzbühel, a végtelen túraútvonalak vidéke 

A meseszép vidék kiváló lehetőséget biztosít a túrázásra, kirándulásra és nordic walkingra, illetve a kerékpár szerelmesei is megtalálhatják a számításukat. Az itt található, tökéletesen karbantartott és kitáblázott túraútvonalak közül mindenki kiválaszthatja a számára legmegfelelőbbet. 

Kitzbüheli látképForrás: Dreamstime

„Kitzbühelt azért kedveljük, mert számtalan hangulatos kis panzióban szállhat meg az utazó, és mindegyikben úgy érezheted magad, mintha otthon lennél. A gasztronómiai specialitásokat pedig mindig végigkóstoljuk. A Speckknödelsuppe olyan, mint a húsleves, csak szalonnagombóc van benne, és természetesen a kedvencünk az óriási rántott hús, a Wiener Schnitzel is” – mosolygott Réka.

Forrás: Facebook/Norni Update

Nyárból a télbe

„Norbi nagyon kedveli, amikor a kánikulából egy kellemesebb hőmérsékletű tájegységre érkezünk.  Én viszont a nyár szerelmese vagyok, imádom a meleget, ha tűz a nap. Ausztriában fent a hegytetőkön mindenütt találhatók nyugágyak, és pár órát napozással tölthetnek a turisták. Imádom azt a kettősséget, hogy a hűs erdőből kilépve leülhetünk a napra megpihenni” – magyarázta Réka.

Réka tippje
„Szeretek élményt ajándékozni, ezért is kapta ezt az utazást Norbi a születésnapjára. Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy ajándéktárgyak helyett lepje meg kedvesét, családtagjait egy utazással. Itthon is csodás tájak vannak, és pár nap kikapcsolódás örök emlék marad. Ausztria, Svájc pedig csupán négy vagy öt óra autóval, és rögtön a paradicsomban érezheted magad.”