Gyerekkel vagy gyerek nélkül, egyedül, avagy párral, a következő hétvégi programok garantáltan felhőtlen szórakozást nyújtanak minden korosztály számára. 

Káli-medence

Ha a családi kiruccanást a természet lágy ölén, csendben, nyugalomban szeretnétek eltölteni, némi gasztronómiai kalandozással megspékelve, akkor irány a Káli-medence! A Káli-medence megannyi természetvédelmi és földtörténeti különlegességet rejt, a gyerekek imádni fogják a barangolásokat, a felfedezőtúrákat. Ha még gyerekcentrikusabb kiruccanást terveznétek, akkor mindenképpen látogassatok el a Mindszentkállán található bájos lovas panzióba, a Tusculanumba. A panzióhoz egy gyönyörű lovarda is tartozik, akár lovas kocsival vagy lóháton is bejárhatjátok a vidéket. 

Pipacsmező a Káli-medencébenForrás: Dreamstime

Hortobágy

Nem kell mélyen a zsebedbe nyúlni és még Afrikába sem elutazni, ha igazi családi szafarin szeretnétek részt venni. A Hortobágyi Vadasparkban egy szafari keretében a mintegy 120 hektáros területen a civilizáció térhódítása miatt a természetes élőhelyükről kiszorított állatokat, illetve a nemzeti parkban ma is vadon élő állatfajokat csodálhattok meg, igazán vadregényes körülmények között. A gyerekek imádni fogják a Hortobágy állatait, a veletek tartó szakvezetőtől pedig számos hasznos információt is megtudhatnak a különleges fajokról.  

Szafari a HortobágyonForrás: hnp.hu

Szeged

Szegedre az év minden szakaszában érdemes ellátogatni, ám ilyenkor nyáron újabb programmal bővül a napvény városának kínálata. Természetesen a Szabadtéri Játékokra gondolunk – amihez azért az is szükséges, hogy a gyerekek fogékonyak legyenek valamennyire a színház csodájára. Ezen a hétvégén, szombaton az Én és a kisöcsém című operettet játsszák a Dóm téren, és a Zűrzavaros éjszaka című vígjátékot az Újszegedi Szabadtéri színpadon.

Dóm térForrás: szegediszabadteri.hu

Megyer-hegyi tengerszem

A Megyer-hegyi tengerszem tó a Megyer-hegyen, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található. A tengerszem mélysége nagyjából 6,5 méter és egy elhagyott kőbánya fejtési gödrében összegyűlt csapadékból lett tóvá. A tengerszem környékén turistaösvények alakítottak ki, és információs táblák is segítik a tájékozódást, úgyhogy tökéletes célpont lehet a kezdő és haladó túrázóknak egyaránt. A tó megkerülése a parkolótól körülbelül 1-1,5 óra, kényelmes tempóban.  

A Megyer-hegyi tengerszemForrás: sarospatak.varosom.hu

Irány külföld!

Na jó, nem kell túl messzire menni, egy hétvégi bécsi kiruccanás tökéletes program lehet kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Bár a Schönbrunni kastélyt a legtöbben a karácsonyi vásár idején szokták meglátogatni, de ha szeretnéd a kastély kertjét teljes pompájában is látni, akkor mindenképpen érdemes nyáron is kiutazni. És ha már ott vagytok, nem hagyhatjátok ki a világ első, egyúttal a világ egyetlen máig fennmaradt barokk állatkertjét sem, a kastélyhoz kapcsolódó állatkertet. A kertben 550 állatfaj 3000 egyede fogadja a látogatókat.

A Schönbrunni kastélyForrás: Dreamstime

Támogatott tartalom