Családdal? Baráttal? Egyedül? Íme, a legjobb programok a hétvégére

Forrás: Dreamstime -
hétvége Magyarország nyaralás2016 program túrázás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gyerekkel vagy gyerek nélkül, egyedül, avagy párral, a következő hétvégi programok garantáltan felhőtlen szórakozást nyújtanak minden korosztály számára. 

Káli-medence

Ha a családi kiruccanást a természet lágy ölén, csendben, nyugalomban szeretnétek eltölteni, némi gasztronómiai kalandozással megspékelve, akkor irány a Káli-medence! A Káli-medence megannyi természetvédelmi és földtörténeti különlegességet rejt, a gyerekek imádni fogják a barangolásokat, a felfedezőtúrákat. Ha még gyerekcentrikusabb kiruccanást terveznétek, akkor mindenképpen látogassatok el a Mindszentkállán található bájos lovas panzióba, a Tusculanumba. A panzióhoz egy gyönyörű lovarda is tartozik, akár lovas kocsival vagy lóháton is bejárhatjátok a vidéket.

Pipacsmező a Káli-medencében Forrás: Dreamstime

Hortobágy

Nem kell mélyen a zsebedbe nyúlni és még Afrikába sem elutazni, ha igazi családi szafarin szeretnétek részt venni. A Hortobágyi Vadasparkban egy szafari keretében a mintegy 120 hektáros területen a civilizáció térhódítása miatt a természetes élőhelyükről kiszorított állatokat, illetve a nemzeti parkban ma is vadon élő állatfajokat csodálhattok meg, igazán vadregényes körülmények között. A gyerekek imádni fogják a Hortobágy állatait, a veletek tartó szakvezetőtől pedig számos hasznos információt is megtudhatnak a különleges fajokról.

Szafari a Hortobágyon Forrás: hnp.hu

Szeged

Szegedre az év minden szakaszában érdemes ellátogatni, ám ilyenkor nyáron újabb programmal bővül a napvény városának kínálata. Természetesen a Szabadtéri Játékokra gondolunk – amihez azért az is szükséges, hogy a gyerekek fogékonyak legyenek valamennyire a színház csodájára. Ezen a hétvégén, szombaton az Én és a kisöcsém című operettet játsszák a Dóm téren, és a Zűrzavaros éjszaka című vígjátékot az Újszegedi Szabadtéri színpadon.

Dóm tér Forrás: szegediszabadteri.hu

Megyer-hegyi tengerszem

A Megyer-hegyi tengerszem tó a Megyer-hegyen, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található. A tengerszem mélysége nagyjából 6,5 méter és egy elhagyott kőbánya fejtési gödrében összegyűlt csapadékból lett tóvá. A tengerszem környékén turistaösvények alakítottak ki, és információs táblák is segítik a tájékozódást, úgyhogy tökéletes célpont lehet a kezdő és haladó túrázóknak egyaránt. A tó megkerülése a parkolótól körülbelül 1-1,5 óra, kényelmes tempóban.

A Megyer-hegyi tengerszem Forrás: sarospatak.varosom.hu

Irány külföld!

Na jó, nem kell túl messzire menni, egy hétvégi bécsi kiruccanás tökéletes program lehet kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Bár a Schönbrunni kastélyt a legtöbben a karácsonyi vásár idején szokták meglátogatni, de ha szeretnéd a kastély kertjét teljes pompájában is látni, akkor mindenképpen érdemes nyáron is kiutazni. És ha már ott vagytok, nem hagyhatjátok ki a világ első, egyúttal a világ egyetlen máig fennmaradt barokk állatkertjét sem, a kastélyhoz kapcsolódó állatkertet. A kertben 550 állatfaj 3000 egyede fogadja a látogatókat.

A Schönbrunni kastély Forrás: Dreamstime

Támogatott tartalom

Nyílt levél egy feleséghez, aki nem akar dolgozni, de hagyja, hogy a férje halálra gürcölje magamhttp://www.life.hu/csalad/20160713-nyilt-level-egy-feleseghez-aki-nem-akar-dolgozni-de-hagyja-hogy-a-ferje-halalra-gurcolje-magam.htmlVannak olyan, a társadalom által elfogadott, sőt gyakran megkövetelt nemi szerepek, amelyek felett rég eljárt az idő, amelyek a 19. században tényleg reálisak voltak, ám mára csak felesleges frusztrációt okoznak nőknek és férfiaknak egyaránt. Család--"Inkább fizetek valakinek, hogy tegye el láb alól, mint hogy a gyerekemnek kelljen neki fizetnie"http://www.life.hu/csalad/20160711-kotelezo-szulotartas-pro-es-kontra-olvasok-velemenye.htmlJúlius elsején lépett életbe az a törvénymódosítás, amelynek értelmében perelhetővé válik az a gyerek, aki helyett más gondoskodik a szüleiről. A kötelező szülőtartásról szóló múlt heti cikkünk nagy port kavart, rengeteg vélemény érkezett hozzánk komment és e-mail formájában is. Az alábbiakban ezekből válogattunk. CsaládOrigoLégy érdeklődő, teljesedj ki egy új szenvedélyben - Így találj hobbit magadnakhttp://www.life.hu/csalad/20160711-legy-erdeklodo-teljesedj-ki-egy-uj-szenvedelyben-igy-talalj-uj-hobbit.htmlEgy nőnek egyszerre megannyi szerepben kell helytállnia: légy tökéletes háziasszony, gondoskodó anya, karrierista nő, megértő barátnő, no meg szenvedélyes szerető. De mikor tudsz igazán te lenni? Miben tud kiteljesedni valódi éned? Család--Tönkrement gyerekkorok - Hírességek, akiknek szülei alkoholisták voltakhttp://www.life.hu/csalad/20160707-hiressegek-alkoholista-szulei.htmlMa már nem szívesen emlékeznek vissza rá, de sok hírességnek szinte a túlélésért kellett küzdenie gyermekkorában. Az alkohol rengeteg sztárcsaládot szakított már szét. CsaládAFPMerj nagyot álmodni - Nők, akik megvalósították magukathttp://www.life.hu/csalad/20160704--legy-onmagad-nok-akik-megvalositottak-almaikat.htmlHárom nő, három életút, három beteljesült álom - az alábbi asszonyok mertek nagyot álmodni, és munkájukon keresztül megvalósították magukat. Sikereikkel másoknak is erőt és inspirációt adhatnak. CsaládOrigo11 dolog, amire édesanyám halála tanított meghttp://www.life.hu/csalad/20160629-11-dolog-amire-edesanyam-halala-tanitott-meg.htmlTudjuk jól, hogy semmi nem tart örökké, és egyszer mindenkinek el kell menni. Megpróbálhatunk rá lelkileg felkészülni, de egy szeretett személy elvesztése szinte minden esetben mérhetetlen fájdalmat és ürességet hagy a szívünkben. Az elmúlásból azonban tanulni és építkezni is lehet. Család--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.