Ne légy saját magad ellensége - Bakik, amiket takarítás közben elkövetsz

takarítás otthon tisztítószer hiba nagytakarítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A legtöbb ember nem szeret takarítani. Hogy miért nem? Mert hosszadalmas, fáradságos, és mert annyi minden sokkal élvezetesebb dologgal is eltölthetnénk a ház kisuvickolására szánt idő. A takarítással töltött hosszú órák pedig akár még hosszabb is lehetnek, ha nem vagy elég tudatos, és elkövetsz néhány alapvető hibát.

Csináld magad tisztítószerek

Temrészetesen nem a házi készítésű tisztítószerek ellen vagyunk, hiszen korábbi cikkeinkben mi is adtunk már néhány csináld magad tippet. Ám, ha nagy takarításra kerül a sor, kicsit bonyolult és időrabló tud lenni a saját csodaszerek ki- és újrakevergetése. Természetesen ilyenkor sem kell lemondanod a zöld megoldásokról, ezekre az alkalmakra válassz ökotisztítószereket, a boltok, drogérián polcain szerencsére egyre nagyobb a választék.

Forrás: Dreamstime

A klasszikus tollseprű

Nagy divatja volt, értelme már kevesebb. Egy tollseprűvel a kezedben igazi Don Quijote de la Manchának érezheted magad, aki reménytelen küzdelmet folytat, ezúttal a porral szemben. A toll és így ma a tollseprű sem szívja magába a porszemeket, egyszerűen csak arrébb söpri az egyik helyről a másikra. Akkor meg mi értelme van? Használj inkább elektrosztatikus porolót, ami legalább magához vonzza a port.

Ablaktisztítás napsütésben

Tény, hogy sokkal kellemesebb a verőfényes nyári napsütésben nekiállni az ablaksuvickolásnak, de az is tény, hogy ha így teszel, csak magaddal fogsz kitolni. Megeshet ugyanis, hogy a nap melege hatására a tisztítószer még az előtt rászárad az üvegre, hogy te letörölnéd. Így lesz a kemény munkád gyümölcse csíkos és foltos ablaküveg.

Forrás: Dreamstime

Rendszeres rendszeretet

A rohanó hétköznapokon, hullafáradtan a munkahelyedről haza esve a hátad közepére kívánod a mosogatást, a rendrakást, vagy bármi házimunka jellegű tevékenységet? Érthető. De hidd el, ha mégis rászánod magad, és hétköznap minimálisan rendben tartod az otthonod, a hétvégi nagytakarítás során áldani fogod az elszántságodat.

Porszívás vagy porfújás

Utálatos dolognak tartod a porszívó porzsákjának cseréjét? Tény, hogy senkinek sem ez a kedvenc elfoglaltsága, de megint csak a saját életed könnyíted meg, ha odafigyelsz rá. Egyrészt egyáltalán nem higiénikus, ha hosszú ideig áll a porzsákban a piszok, másrészt szinte elkerülhetetlen, hogy valamennyi por visszakerüljön belőle a levegőbe. Ne várd meg, amíg a porzsák teljesen megtelik, minimum havonta érdemes kicserélni.

Forrás: Dreamstime

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.