A következő nyílt levélben egy olyan olvasónk írta le gondolatait, akinek nem túl hálás szerepet jutott: ő volt az a bizonyos harmadik. Levelét a megcsalt és elhagyott barátnőnek címezte.

Kedves Barátnő!

Egy ideje húzódik már ez a dolog, és tudom, hogy soha nem fogunk már találkozni, mégis lenne hozzád pár szavam.

Pontosan tudom, hogy milyen érzés, amikor a párod kimegy az ajtón, és te tudod, hogy nőhöz megy... Amikor elkezdtem együtt dolgozni a pároddal, nem kedveltelek. Nagyon sokszor jött be rosszkedvűen miattad, illetve ha mi ketten találkoztunk, te nagyon ellenséges voltál velem, holott én akkor nem ártottam neked. Most már nyilván más a helyzet.

Forrás: Thinkstock

Borzasztóan szégyellem magam, hogy megteszem ezt egy másik nővel, hiszen engem is csaltak meg. Ne haragudj rám, kérlek!

Tudom, hogy erre nincs mentség, de egy-két dolgot hadd hozzak fel magam mellett. Amikor azt láttam, hogy van esély arra, hogy helyrehozzátok a kapcsolatotokat, én a háttérbe vonultam. És tudod, hogy miért?

Mert boldognak akartam látni őt, és egyáltalán nem érdekelt, hogy kinek az oldalán az.

De nagyon régen láttam a párod arcán olyan boldogságot és felszabadultságot, mint amikor velem van. És nem feltétlen szexről van szó, egy ebédről vagy egy kávéról. Akkor eldöntöttem, hogy igenis mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy ő boldog legyen, mert mindketten tudjuk, hogy egy csodálatos ember. Ha megkapom az esélyt, hogy megadhassam neki azt, amit te nem tudtál vagy inkább már nem akartál, ígérem, hogy meg fogom tenni.

De ha úgy dönt, hogy mégis te kellesz neki, becsüld meg kérlek, hiszen megérdemli!

Üzennél valakinek? Üzenj a Life.hu-n keresztül!
Régóta nyomja már a szívedet egy feldolgozatlan sérelem? Név nélkül, mégis őszintén le szeretnéd írni gondolataidat egy családi, munkahelyi problémával kapcsolatban? Írd meg nekünk az info@life.hu e-mail címre, és öntsd ki a szíved a Life.hu segítségével!