Ahogy a nagyvárosok egyre zsúfoltabbak lesznek, az emberek szépen lassan egyre kisebb, szűkebb otthonokba kényszerülnek. Az aprócska lakásokkal kapcsolatban sokakban ellenérzések vannak, a következő elképesztően keskeny házakat látva viszont garantáltan mindenkinek leesik majd az álla.

The Wedge – Cumbrae-sziget, Skócia 

Ennek a szupervékony épületnek a homlokzata mindössze 120 centiméter, a hátsó része már valamennyivel szélesebb, a nevét pedig, ami magyarul azt jelenti, hogy ék, a formájáról kapta. A házban mindössze egy hálószoba van, és korábban már szerepelt a Guinness-rekordok könyvében is. 2015-ben 112 ezer dollárért talált új gazdára.  

Fotó: Finlay Fraser

Singel 166 – Amszterdam, Hollandia 

Ez a csinos kis épület Amszterdam legkeskenyebb lakóháza, mindössze 183 centiméter széles. A homlokzat keskenysége azonban itt is csalóka, beljebb érve ez a ház is tágasabb lesz. 

Forrás: Wikipédia

The Skinny House – Boston, USA 

Igazán találó nevet adtak Boston legkeskenyebb otthonának, amely a legszélesebb pontján is mindössze 317 centiméter. A helyi legenda úgy tartja, hogy egy testvérviszálynak köszönhetően épült fel ez a furcsa házikó. A szóbeszéd szerint egy férfi hatalmas vagyont hagyott a fiaira, ám amíg az egyik a háborúban szolgált, a másik grandiózus házat épített fel az örökségből. Így a másiknak csak annyi maradt, amennyiből erre a vékonyka kis épületre futotta. 

Forrás: Wikipédia

Gap House – London, Anglia 

Ezt a keskeny, modern épületet a Pitman Tozer Architects cég tervezte egy mindössze 229 centiméter széles telekre. A furcsa kis ingatlant 2007-ben adták át. 

Forrás: Instagram/domusnovalondon

The Hollensbury Spite House – Alexandria, USA 

Alexandria híres keskeny házáról még a New York Times is írt, sőt még vájkáltak is kicsit a ház múltjában. Az újság szerint az épületet a szomszédos házak tulajdonosa, bizonyos John Hollensbury építette 1830-ban azzal a céllal, hogy valahogy kitiltsa a két szomszédos épület közti sikátorból a zavaró lovas kocsikat és csavargókat. 

Forrás: Instagram/personinreallife