Méregdrága menyasszonyi ruha, illusztris vendégsereg, romantikus szertartás - a hírességek nem verik a fogukhoz a garast, ha az esküvőjükről van szó. Hiszen a pénz csak papír, kizárólag a szerelem számít. És ez jól is van így, a káprázatos menyegzők igenis megérték a ráköltött milliókat, hiszen a szerelmesek azóta is boldogan élnek, míg meg nem... Vagy várjunk csak?

Brad Pitt és Jennifer Aniston - 1 millió dollár

Ki emlékszik már a Brangelina előtti időkre...? Pedig a tökéletes páros előtt is volt már egy tökéletesnek tűnő páros: Brad Pitt és Jennifer Aniston kettőse. A pár még 1998-ban randevúzott először, amikor is Brad Pitt már Hollywood egyik legnépszerűbb színésze és szexszimbóluma volt, és Rachel Green karakterének köszönhetően Aniston is világszerte ismert volt. A kombójuk tehát tényleg tökéletesnek tűnt: a két gyönyörű és tehetséges színész szerelméért odavoltak a rajongók. Fényűző esküvőjüket 2000 júliusában tartották egy malibui birtokon. Az ünnepségnek megadták a módját, a menyegzőre nem kevesebb mint 1 millió dollárt, azaz nagyjából 280 millió forintot költöttek.

Forrás: AFP/Hector Mata

Volt tűzijáték, fellépett négy zenekar, sőt még egy gospelkórus is, 50 ezer virág szolgált dekorációul, és több mint 200 vendég volt meghívva.

Olyan hírességek is tiszteletüket tették ezen a nagy napon, mint Salma Hayek, Edward Norton és Cameron Diaz.

Hiába volt azonban a világra szóló hacacáré, ma már mindannyian tudjuk, hogy a happy end elkerülte a majdnem tökéletes párost. Az idilli házasságnak mindössze öt év után vége is szakadt.

Tiger Woods és Elin Nordegren - 1,5 millió dollár

A világ egyik, ha nem a leghíresebb golfozója, Tiger Woods és a gyönyörű svéd modell, Elin Nordegren 2004-ben házasodott össze Barbadoson. A menyegző napnyugtakor volt, a 120 fős illusztris vendégseregben pedig Oprah, Michael Jordan és Bill Gates is jelen volt. Természetesen náluk is volt tűzijáték, a ceremónia után pedig a násznép egy helyi luxusszállodában csapatta hajnalig. Mindezért a boldog pár 420 millió forintnak megfelelő dollárt fizetett.

Kár, hogy egy ilyen kezdés után a kapcsolatuk néhány év múlva zátonyra futott. 2009-ben napvilágot láttak Tiger Woods mocskos kis titkai: nem egyszer és nem egy nővel csalta meg szeretett nejét.  

Forrás: AFP

Madonna és Guy Ritchie - 1,5 millió dollár

Madonna és a nála tíz évvel fiatalabb exférje, Guy Ritchie is 1,5 millió dollárt költött puccos esküvőjükre, a vége pedig az ő esetükben is csúnya válás lett. A nagy napra 2000 decemberében került sor a Skóciában található Skibp-kastélyban. Ritchie skót származású, így tradicionális skót szoknyában vezette oltár elé Madonnát, aki pedig egy Stella McCartney ruhában tündökölt. A vendéglistán olyan nevek szerepeltek, mint Brad Pitt, Robin Williams, Gwyneth Paltrow és George Clooney. 

Forrás: AFP/Lucy Nicholson

Hét és fél év házasság után dobták be a törülközőt. Nem volt egy szép válás, a két egykori szerelmes kígyót-békát kiabált egymásra, Ritchie például nem átallott a feleségét azzal sértegetni, hogy úgy néz ki, mint a saját nagyanyja.

Tom Cruise és Katie Holmes - 2 millió dollár 

Újabb bizonyíték arra, hogy a pénz nem boldogít. Tom Cruise és Katie Holmes 2 millió dolláros, azaz 560 millió forintos esküvője is felesleges pénzkidobás volt. A pár 2006-ban Olaszországban, az Odescalchi-kastélyban mondta ki egymásnak a boldogító igent. A menyegzőn Holmes egy Swarovski kristályokkal díszített Armani ruhát viselt, a lagzin pedig Andrea Bocelli énekelt.

Forrás: AFP/Kevin Winter

Végül 5 évig bírták együtt, 2012-ben mondták ki a pár válását, amit a hírek szerint Holmes kezdeményezett, mivel elege lett a férjével együtt járó szcientológiából. Cruise a válás óta nem az a kifejezett mintaapuka, nem látogatja sem a volt feleségét, sem a közös gyermeküket.

Károly herceg és Lady Diana - 48 millió dollár

Károly herceget a húszas éveiben a sajtó megannyi szép és előkelő nővel hozta hírbe, harmincas évei elején azonban egyre nagyobb nyomást gyakorolt a csapodár hercegre a családja: II. Erzsébet brit királynő szerette volna, ha fia végre-valahára megnősül. A királyi család csak olyan menyasszony-jelöltet támogatott, aki hajadon, arisztokrata származású és protestáns vallású volt. Diana Spencer számos jelentős felmenővel büszkélkedhetett, többek között II. Károly egyik leszármazottja volt, de II. Jakab királyhoz is rokoni szálak fűzték. A feltételeknek tökéletesen megfelelt.

Forrás: AFP/Kevin Winter

Eljegyzésükre 1981. február 24-én került sor, és az év július 29-én, a Szent Pál-bazilikában össze is házasodtak. A televízión át is közvetített esküvőt közel egymilliárd ember kísérte figyelemmel, mondhatjuk, hogy a 20. század egyik legjelentősebb házasságkötése volt, amire 48 millió dollárt, azaz több mint 13 milliárd forintot költöttek. A mesebeli esküvőt viszont egy katasztrofális házasság követte.

A 80-as évek végére a házasságuk teljesen megromlott. Bár a királyi ház ezt eleinte megpróbálta cáfolni, a média kiszimatolta, és nyilvánosságra hozta a problémáikat.

Károly felélesztette viszonyát korábbi szeretőjével, Camilla Parker-Bowlesszal, ezután pedig Diána a lovasoktatójával, James Hewitt-tal randevúzgatott.

Tizenegy évvel a házasságuk után, 1992-ben szétköltöztek, 1996. augusztus 28-án pedig hivatalosan kimondták a válást. Alig egy évvel a válás után Diana életét vesztette egy autóbalesetben Párizsban.