A vasárnapi MTV VMA díjátadóra mindenki odatette magát, Rita Ora sminkje azonban különösen sok munkát igényelt. 

A 25 éves énekesnő egy nagyon erős, füstös szemet kapott a sminkesétől, Kathy Jeung-tól. De elkészíteni aztán nem volt semmi a mesterművet: 26 termék és 2 óra kellett hozzá. Íme a végeredmény!

Forrás: AFP/Angela Weiss

A sminkmester minden terméket egyesével vásárolt meg, hogy tökéletes legyen Rita sötét, romantikus sminkje. Kathy a Daily Mail-nek elmondta, Marc Jacobs rockeres, romantikus stílusú motoros bőrdzsekije és a tüll jelentették számára az inspirációt a smink megálmodásához. Nagyon fontos volt, hogy a bőrt tökéletesre sminkelje, az ajkak abszolút natúrak legyenek, a szem viszont nagy hangsúlyt kapott. A bőrre még egy kis fény is került, hogy minél drámaibb legyen a végeredmény. 

A nő elmondta azt is, egyszerre dolgozott Ritán ő, egy manikűrös és egy fodrász, és nem akartak sietni, így 2 óra alatt végeztek mindennel. De ebben már benne volt egy sminket megelőző arckezelés is. 

De melyek azok a sminktrükkök, amiket mi is elleshetünk a profitól? Kathy 2 dologra esküszik: az egyik a szemhéj lealapozása a sminkelés előtt, ha ugyanis valami nem jól skerült, sokkal könnyebb leszedni a festéket, a végeredmény pedig tartósabb. A másik dolog pedig az, hogy érdemes por helyett szemhéjkrémet használni, ezzel ugyanis sokkal kényelmesebb dolgozni.