Újabb hónap, újabb kihívás. Az augusztusi sportkihívás után más terepre evezünk, és a húsmentes étkezéssel barátkozunk a kihívás éve 2016 projektünkben.

Miért éri meg ebben a hónapban is velünk tartani?

1. Először is, rengeteg új alapanyagot megismerhetsz. A változatos táplálkozás nagyon fontos, ezért érdemes egy hónapra a megszokott húst elhagyni, amivel kicsit rákényszeríti magát az ember arra, hogy elkezdjen új dolgokat keresni. A csicseriborsó, a vörös lencse, a különböző babok, a quinoa, az árpa, a köles, a bulgur, a hajdina és a legkülönfélébb zöldségek tárháza nyílhat meg előtted. Érdemes kísérletezni!

Forrás: giphy.com

2. A legújabb kutatások szerint a hús elhagyása erősíti az immunrendszer működését, csökkenti a daganatok és más, civilizációnkkal és életmódunkkal összefüggő betegségek, például az elhízás kockázatát. Az emésztőrendszernek is jót tesz, sokkal könnyebb ugyanis a növényi eredetű ételeket megemészteni, mint az állati eredetűeket.

3. Igaz, legtöbbször a tavaszt, az újjászületés idejét szoktuk méregtelenítéssel kezdeni, de sokunknak az ősz is az újrakezdés időszaka, így ekkor is érdemes egy tisztítókúrát tartani. Ehhez pedig kapóra jön a húsmentes hónap!

Tapasztalataitokról az esemény Facebook-oldalán tudtok beszámolni, ahova a fotóitokat is várjuk. Az Instagramra a #lifekihívás és a #lifekihívásvegahónap hashtaggel töltsétek fel fotóitokat.