Őszi vakációra készülsz? Ezek nélkül el se indulj!

Forrás: Dreamstime -
család nyaralás vakáció2016 ősz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bár a nyárnak már sajnos búcsút intettünk, nyaralni, azaz vakációzni még ősszel is lehet! Sőt! Vannak országok, ahol a nagy meleg csak ezekben a hónapokban mérséklődik annyira, hogy élvezni lehessen. Ha őszi vakációra készülsz családoddal, mutatjuk, mit vigyetek mindenképpen magatokkal!

Persze a bőrönd bepakolása nagyban függ az úti céltól. Ha egy trópusi tengerparton szeretnétek őszi vakációtokat tölteni, akkor a meleg pulcsi, bakancs kombót értelemszerűen itthon hagyhatod, viszont ha például Magyarország egy különlegesen szép tájára látogattok el, akkor a hűvös szeptemberi éjszakákhoz már kell a meleg holmi.

Forrás: Dreamstime

Az alábbiakban pontokba szedtük, mik azok a nélkülözhetetlen dolgok, amikre egy családi vakáción szükségetek lehet.

  • Gyógyszerek: fejfájás vagy hasmenés? Esetleg allergia? Ne rontsa el semmi a jókedveteket, inkább gondolkozz előre.
  • Elsősegélydoboz sérülésekre: az előbbiekhez kapcsolódva érdemes bepakolni ragtapaszt, fertőtlenítőt és fáslit is.
  • Naptej: irány a tengerpart? Akkor kötelező! Ha a gyerkőcök imádnak lubickolni, akkor keress fokozottan vízálló terméket.
  • Esőkabát, pulcsi, vízálló cipő: a Mátrába mentek sátorozni? Akkor készüljetek fel a hűvös éjszakákra, érdemes rétegesen felöltözni, hogy a meghitt csillaglesésnek ne megfázás legyen a vége.
Forrás: Dreamstime
  • Társasjátékok: biztos, ami biztos, hogy a rossz időben se unatkozzatok.
  • Minivarrókészlet: ahol gyerek van, ott könnyen szakad a ruha.
  • Balesetbiztosítás: persze nem szabad a legrosszabbra gondolni, de jó minden lehetőségre felkészülni. Ha van rá időd, érdemes alaposan körülnézni a különböző biztosítók palettáján.

Támogatott tartalom

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.