A hónap színe: a pompás padlizsánlila

Forrás: Dreamstime -
padlizsán lila inspiráció otthon a hónap színe szín hónap színe lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A lila különböző árnyalatai minden ősszel divatba jönnek, legyen szó akár a kifutók világáról, akár a lakberendezésről. Így hát mi más is lehetne szeptember színe, mint a lila egyik legpompásabb árnyalata, a padlizsán.

A lila szín a kék és a piros ötvözéséből született, így attól függően, hogy melyikből van benne több, különböző árnyalatok születhetnek, amelyek más-más hatással bírnak. A padlizsán egy mély, sötét árnyalatú lila, amely inkább meleg hatású, a benne uralkodó vörösnek köszönhetően.

Forrás: Dreamstime

A lila szín használatával többféle stílust is becsempészhetsz otthonodba, ha úgy akarod, lehet romantikus, szenvedélyes, vagy akár elegáns. Jó tudni azt is, hogy a lila serkenti a kreatív gondolatokat, úgyhogy akár a dolgozószobában is hasznát veheted.

Arra azonban vigyázz, hogy ha túl sokat használsz belőle, az eredmény nyomasztóan hathat. Ezért jobb, ha nem fested a szobád minden falát lilára, inkább variálj kicsit a színekkel.

Ha például a hálószobád egyik falát padlizsánlilára festenéd, akkor a másik három fal sokkal visszafogottabb legyen, így a padlizsán jobban tud érvényesülni. Kombináld például fehérrel vagy törtfehérrel, vagy akár bézs színnel.

Képeinkből egy kis inspirációt is nyerhetsz!

/1609/A_h_n20169595627

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.