Indián nyár Toszkánában: Varázslatos szállások, amiket kibérelhetsz az Airbnb-n!

indián nyár szállás Toszkána Firenze Róma
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nemcsak a naptár, hanem az időjárás is jelzi, hogy beköszöntött az ősz. Gasztrofesztiválok, szüreti mulatságok, bringás kirándulások, városnéző séták - a hűvösebb szezonban is szuper dolgokat lehet csinálni, és Toszkána tökéletes helyszínként szolgálhat mindehhez. Ha szeretnél minden pillanatot alaposan kiélvezni, és a lehető legtöbbet kihozni a kiruccanásból, mutatunk néhány fantasztikus szállásalternatívát ezen a vidéken.

Exkluzív kényeztetés a dombok ölelésében

Toszkána ínycsiklandó ételeiről, gazdag kulturális örökségéről és gyönyörű tájairól ismert. Az ősz errefelé a betakarítási idő szinonimája, egy borkóstolón vagy olajbogyószüreten részt venni hatalmas élmény, amit megfűszerezhetsz egy robogós túrával. A régió egyik legkiemelkedőbb borvidéke Chianti, és lankás dombjai között idilli szálláshelyekre bukkanhatsz. A 17. századi villa egy évszázados tölgyekkel borított birtokon található, és hét hálószobájában nagyobb családok, baráti társaságok is kényelmesen elférnek. Az épülethez hatalmas kert tartozik medencével, pizzasütő kemencével és amfiteátrummal, a hegyekre nyíló kilátás pedig már csak hab a tortán.

Forrás: airbnb.com

A Life.hu extra tippje

Reggello egy bájos település a Chianti régióban, és különösen híres olívaolajáról. A közelében található 15. századi parasztház gyönyörű lakosztályai és hangulatos kertje a garancia a tökéletes regenerálódásra 29 833 Ft/fő/7 éjtől.

Élvezd a háborítatlan csendet!

A Toszkána és Umbria határán található Civita di Bagnoregio egy olyan hely, ami eddig talán csak a képzeletedben létezett. A „haldokló várost" csak egy gyaloghídon keresztül lehet megközelíteni, és mindössze 15-en lakják. Nehéz elhinni, hogy itt az isten háta mögött is kínálnak ingatlanokat, pedig így van. A település legmagasabb pontján egy varázslatos palota rejtőzik, ami valóban a nyugalom és béke szigete. Ha esetleg nem lenne elég a lélegzetelállító panoráma, a föld alatti borospincék és a csodás belső udvar garantáltan lenyűgöz majd! A Casa Civitában átadhatod magad a feltöltődésnek, és kipróbálhatod azokat a szolgáltatásokat, amelyek a pihenést még élvezetesebbé teszik. A ház séfjei friss alapanyagokból, a leghitelesebb olasz stílusban állítják össze a remekműveket, amit elfogyaszthatsz a kertben vagy akár a lakosztályodban.

Forrás: airbnb.com

Romantikára hangolva

Bettolle egy kis falu Siena tartományban, ami önmagában véve nem túl izgalmas, de festői fekvése miatt sokan Toszkána egyik legszebb településének tartják. Ha barangolós nappalokról és borozós estékről álmodozol, amit szívesen fűszereznél egy kis lovaglással, akkor ez a 18. századi farmház pont neked való. A dús lombú ciprusfák megadják az alaphangulatot, és igazán érezheted a természet energiáit, a rusztikus bútorokkal berendezett szobákban pedig különleges élmény lesz ébredni. A vakáció alatt sem kell lemondanod a testmozgásról, mivel a közelben golfórákat lehet venni, sőt akár még teniszezhetsz is! Kirándulás szempontjából is tökéletes a villa elhelyezkedése, innen ugyanis könnyedén elérheted a legszebb városokat: Sienát, Firenzét, Arezzót és Rómát.

Forrás: airbnb.com

Távol a világ zajától

Mi lehet jobb módja annak, hogy megtapasztalhasd a toszkán ősz esszenciáját, mint hagyományos ízeket kóstolni? Firenze a gasztronómia egyik fellegvára, ahol remek időtöltés végigjárni a piacokat, és elmerülni a szezonális különlegességek világában. Szállások tekintetében is bőséges a választék, ám ha ebben is a kuriózumot keresed, tudunk egyet. A dómtól kb. 20 percre található faházat fenyőfák takarják a kíváncsi szemek elől, és az egyik legegyedibb épületnek számít az Airbnb-n. A szolgáltatások közé tartozik a királyi méretű ágy, a konyha, a fürdőszoba és a terasz, míg a hidegebb időszakokban kandalló gondoskodik a fűtésről. Ha lemászol erről a napsütötte rejtekhelyről, a közeli villában további meglepetések várnak: uszoda, teniszpálya és egy virágokkal teli veranda, ahol egy finom koktél kíséretében kellemesen ejtőzhetsz.

Forrás: airbnb.com

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.