5 dolog, amit nem tudtál Az ördög Pradát visel szupermenő ruháiról

Forrás: Youtube -
Anne Hathaway Az Ördög Pradát visel Meryl Streep
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Te is odavagy a divatmániások számára kötelező moziért? Az Ördög Pradát visel nemrég ünnepelte 10. születésnapját, így összeszedtünk pár, ruhákkal kapcsolatos érdekességet a filmről. 

Az Ördög Pradát visel is az a film, ahol a jelmezek nagyobb szerepet kaptak, mint az őket viselő emberek. Patricia Field, aki a Szex és New York mesés kreációját is megálmodta, ebben a filmben is emlékezeteset alkotott. Lássuk, mi az az 5 dolog, amit biztosan nem tudtál a filmbeli ruhákról.

Donna Karan fontos szerepet játszott Miranda stílusának kialakításában

Field elmondta, a filmbeli Miranda Priestly stílusának kialakításában Donna Karan kreációi segítették a munkáját. "Miután találkoztam Meryllel, aki Mirandát játszotta, úgy éreztem, jó ötlet lenne megnézni rá Donna Karan korábbi kreációit, a tervező ugyanis karrierje elején abszolút olyan holmikat alkotott, amik paszoltak a filmbeli karakterhez" - mondta Patricia, de hozzátette, természetesen más tervezők ruháit is viselte a filmbeli "főgonosz".

Forrás: giphy.com

Chanel nélkül nem lett volna Andy

"Ahogy megkaptam a forgatókönyvet, hívtam a Chanel házat, és megmutattam nekik az írást. Nagyon boldogok voltak, hogy velem dolgozhatnak, mert minden vágyuk az volt, hogy egy fiatal nőn lássák viszont a Chanel holmikat. Nagylelkűek voltak velem. Amikor először megláttam Annie-t (Anne Hathaway, a film főszereplője), azonnal tudtam, hogy ő egy Chanel-lány, és nem mondjuk egy Versace-lány. Az eredmény szerintem szuper lett."

Forrás: Youtube

Patricia Field személyes kapcsolatain keresztül jutott szuper holmikhoz

"Ismertem egy nőt Oroszországból, aki egy csodás showroom-ot nyitott New York-ban, telis tele bundákkal. Ők is sokat segítettek. A helyzet az, hogy ha luxusmárkákkal dolgozol, és szuper mozit akarsz, akkor nem a H&M-ből hozol ruhákat. Nem mintha baj lenne ezzel a márkával."

Forrás: giphy.com

Emily Blunt volt a ruhák legnagyobb rajongója

"Emily imádta a ruhákat, és a tippeket, amiket kapott akkor még kezdő színésznőként. Nagyon figyelt a részletekre, és minden ruhát tökéletesen viselt, abszolút hihetően hozta, amit kellett az ő karakterében."

Forrás: giphy.com

Stanley Tuccinak a ruhák segítettek abban, hogy jobban átélje a szerepét

"Nagyon hálás volt nekünk az első ruhapróba után. Ott jött rá ugyanis arra, hogy pontosan milyen embert fog játszani, ott érzett rá a szerep fontosságára" - mesélte egy interjúban Tucciról Paticia.

Forrás: giphy.com

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.