Molnár Andi: "Colorado neve egyet jelent a szabadtéri kalandokkal"

Forrás: Dreamstime -
táncművész Aspen Colorado utazás Amerika Molnár Andrea RTL Klub
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az RTL Klub sztárja nemrégiben néhány hetet töltött párjával Amerikában. A gyönyörű táncművész nem először járt a tengerentúlon, régebben ugyanis egy coloradói szállodában dolgozott, ahová most újra visszatért, ezúttal már vendégként. Molnár Andi a vakációja során több nagyvárosba is ellátogatott, mégis Colorado Springset tartja annak a helynek, ahol a leginkább megéri eltölteni a szabadságot. Hogy miért? Most elárulja!

Colorado nem csak a síelésről szól

Amerika minden állama büszkélkedhet ikonikus látnivalókkal, a legismertebbeket mindenki kívülről fújja (még az is, aki sosem járt ott), de nagyon sok olyan hely van, ami nem tartozik a turisták első számú célpontjai közé. Colorado kapcsán elsősorban a síelés jut elsőként a többség eszébe, ám tökéletes úti cél lehet azok számára, aki a városi nyüzsgés helyett a természet nyugalmát keresik. Molnár Andinak valóságos időutazásban volt része, hiszen több mint 10 év telt el azóta, hogy gyakornokként tevékenykedett egy ötgyémántos resortban.

Forrás: Molnár Andi
Forrás: Dreamstime

Lépj be Csodaország kapuján!

A Sziklás-hegység régiójában elhelyezkedő államot gyakran hívják Colorful Coloradónak: a vörös sziklákkal övezett táj és a hegyi városok látványa már az első pillantásra lenyűgöz minden látogatót. Akár síelni szeretnél az ikonikus hegységben, akár kirándulni a négy nemzeti park valamelyikében, vagy egyszerűen csak végigautózni a hatalmas puszták és hihetetlen színű tavak mellett, a régióban számtalan módon eltöltheted a szabadidődet. Rengeteg túraútvonal közül választhatsz: kezdetnek jó lehet a Rocky Mountain National Park, ahol többezernyi hektáron élnek a vadállatok. A Great Sand Dunes National Park sokszínűségét túrázás és homoksíelés során is megtapasztalhatod, de történelmi emlékhelyekből sincs hiány.

Forrás: Dreamstime
Forrás: Dreamstime

Andi tippje

Aki teheti, ne hagyja ki a világ egyik legkülönlegesebb fogaskerekű vasútját, mert kevés az ehhez fogható élmény. A pirosra festett kocsi egészen a 4302 méteres Pikes Peakig kapaszkodik fel, és az utazó fantasztikusan szép panorámát láthat mindkét oldalon.

„Mókusok és mosómedvék szaladgálnak a kertben"

Forrás: Molnár Andi

- mesélte Andi, majd így folytatta: Ha Colorado Springsben tartózkodunk, érdemes mindenre időt szentelni, és ráérősen végigjárni a főbb nevezetességeket. A vadnyugati hangulatot idéző óvárosban viktoriánus stílusú házak sorakoznak, és érdekes üzletek, éttermek is találhatók itt, például a TAPAteria, ami isteni tapasokat és borokat kínál. A Pénzmúzeum és a Michael Garman Galéria szintén izgalmas szórakozást ígér, ez utóbbi "Amerika mesélő szobrászának" alkotásait mutatja be.

Pillanatképek a múltból

Andinak szenvedélye az utazás, imád új dolgokat felfedezni, és nagyon örül annak, hogy ezúttal párjának is megmutathatta kedvenc helyeit. „Talán nem túlzok, ha azt mondom, hogy az Istenek kertje a legkülönlegesebb attrakció egész Coloradóban. A sziklaképződmények gyönyörű kontrasztot alkotnak a kék égbolttal, háttérben pedig a hófödte Pikes Peakkel. A parkot akár Segwayjel vagy nyitott dzsippel is felfedezhetjük, ami valóban különleges élmény" - magyarázta a sztár, hozzátéve, hogy Colorado Springs és környéke rengeteg kirándulási lehetőséget rejt magában. Aki kedveli a régmúlt időket, annak mindenképpen meg kell látogatnia a Glen Eyrie kastélyt és Manitou Springsben az ősi indiántelepet. A Colorado Springs Pioneers Museum bepillantást nyújt a régió történelmébe, de Amerika egyetlen hegyi állatkertje is megér egy kitérőt, ahol valóban közel kerülhetsz a kedvenceidhez.

Forrás: Dreamstime

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.