Az RTL Klub sztárja nemrégiben néhány hetet töltött párjával Amerikában. A gyönyörű táncművész nem először járt a tengerentúlon, régebben ugyanis egy coloradói szállodában dolgozott, ahová most újra visszatért, ezúttal már vendégként. Molnár Andi a vakációja során több nagyvárosba is ellátogatott, mégis Colorado Springset tartja annak a helynek, ahol a leginkább megéri eltölteni a szabadságot. Hogy miért? Most elárulja!

Colorado nem csak a síelésről szól

Amerika minden állama büszkélkedhet ikonikus látnivalókkal, a legismertebbeket mindenki kívülről fújja (még az is, aki sosem járt ott), de nagyon sok olyan hely van, ami nem tartozik a turisták első számú célpontjai közé. Colorado kapcsán elsősorban a síelés jut elsőként a többség eszébe, ám tökéletes úti cél lehet azok számára, aki a városi nyüzsgés helyett a természet nyugalmát keresik. Molnár Andinak valóságos időutazásban volt része, hiszen több mint 10 év telt el azóta, hogy gyakornokként tevékenykedett egy ötgyémántos resortban.

Forrás: Molnár Andi

A Celeb vagyok, ments ki innen! negyedik évadának győztese egy évet töltött Colorado Springsben, és úgy érzi, sokat köszönhet ennek az időszaknak: kitartást, önállóságot, optimizmust, és egy olyan életszemléletet, amiben az elfogadásnak fontos szerepe van. „Az utolsó napomon azt hittem, hogy csak idős koromban fogok visszatérni ide. Most újra átéltem a régi élményeket, de teljesen más minden, ha az ember turistaszemmel nézi a dolgokat" – mesélte Andi a Life.hu-nak, majd hozzáfűzte, Broadmoor azért is különleges, mert a természet érintetlen szépsége veszi körbe, így végtelen lehetőséget nyújt az aktív kikapcsolódásra.

Forrás: Dreamstime

Lépj be Csodaország kapuján!

A Sziklás-hegység régiójában elhelyezkedő államot gyakran hívják Colorful Coloradónak: a vörös sziklákkal övezett táj és a hegyi városok látványa már az első pillantásra lenyűgöz minden látogatót. Akár síelni szeretnél az ikonikus hegységben, akár kirándulni a négy nemzeti park valamelyikében, vagy egyszerűen csak végigautózni a hatalmas puszták és hihetetlen színű tavak mellett, a régióban számtalan módon eltöltheted a szabadidődet. Rengeteg túraútvonal közül választhatsz: kezdetnek jó lehet a Rocky Mountain National Park, ahol többezernyi hektáron élnek a vadállatok. A Great Sand Dunes National Park sokszínűségét túrázás és homoksíelés során is megtapasztalhatod, de történelmi emlékhelyekből sincs hiány.

Forrás: Dreamstime

„Colorado neve egyet jelent a szabadtéri kalandokkal. Tavasszal és nyáron a kempingezésé, a horgászásé a főszerep, az ősz a vadászidény kezdete, télen pedig a síelés kerül előtérbe"  – mondta a táncművész, aki a kint töltött idő alatt többször is ellátogatott a világ egyik legexkluzívabb síparadicsomába, Aspenbe. Innen kb. háromórányi autóútra, a Pikes Peak lábánál található Colorado Springs, és vonzereje elsősorban csodás fekvéséből adódik. "Hajnalban egészen elképesztő látványnak lehetünk szemtanúi, amikor a felkelő nap lilás-rózsaszínre színezi a hegyet. Ezért az élményért megéri korán kelni" – jegyezte meg mosolyogva Andi.

Forrás: Dreamstime

 

Forrás: Dreamstime
Andi tippje
Aki teheti, ne hagyja ki a világ egyik legkülönlegesebb fogaskerekű vasútját, mert kevés az ehhez fogható élmény. A pirosra festett kocsi egészen a 4302 méteres Pikes Peakig kapaszkodik fel, és az utazó fantasztikusan szép panorámát láthat mindkét oldalon.

„Mókusok és mosómedvék szaladgálnak a kertben"

Amit még tudni érdemes Colorado Springsről, hogy Denver után Colorado második legnagyobb települése, és a második világháború idején az amerikai hadsereg hatalmas földeket vásárolt errefelé. Emiatt az üdülővárosnak nagyon sok katonai érdekeltségű helyszíne van (például az US Air Force Academy, a Cheyenne Mountain Air Force Base), ám gazdasága nagymértékben a turizmuson alapul. Andi a vakációja alatt is mindig „akcióban" van, legyen az túrázás, futás vagy bármiféle testmozgás. „Párommal imádunk kirándulni, és amikor csak tehetjük, biciklire pattanunk. Itt teljesen szokványos jelenség, ha szarvasok sétálnak a főúton, ahogy az is, ha mókusok és mosómedvék szaladgálnak a kertben"

Forrás: Molnár Andi

- mesélte Andi, majd így folytatta: Ha Colorado Springsben tartózkodunk, érdemes mindenre időt szentelni, és ráérősen végigjárni a főbb nevezetességeket. A vadnyugati hangulatot idéző óvárosban viktoriánus stílusú házak sorakoznak, és érdekes üzletek, éttermek is találhatók itt, például a TAPAteria, ami isteni tapasokat és borokat kínál. A Pénzmúzeum és a Michael Garman Galéria szintén izgalmas szórakozást ígér, ez utóbbi "Amerika mesélő szobrászának" alkotásait mutatja be.

Pillanatképek a múltból

Andinak szenvedélye az utazás, imád új dolgokat felfedezni, és nagyon örül annak, hogy ezúttal párjának is megmutathatta kedvenc helyeit. „Talán nem túlzok, ha azt mondom, hogy az Istenek kertje a legkülönlegesebb attrakció egész Coloradóban. A sziklaképződmények gyönyörű kontrasztot alkotnak a kék égbolttal, háttérben pedig a hófödte Pikes Peakkel. A parkot akár Segwayjel vagy nyitott dzsippel is felfedezhetjük, ami valóban különleges élmény" - magyarázta a sztár, hozzátéve, hogy Colorado Springs és környéke rengeteg kirándulási lehetőséget rejt magában. Aki kedveli a régmúlt időket, annak mindenképpen meg kell látogatnia a Glen Eyrie kastélyt és Manitou Springsben az ősi indiántelepet. A Colorado Springs Pioneers Museum bepillantást nyújt a régió történelmébe, de Amerika egyetlen hegyi állatkertje is megér egy kitérőt, ahol valóban közel kerülhetsz a kedvenceidhez.

Forrás: Dreamstime