A Pantone Intézet idén sem tétlenkedett, néhány napja már ki is adta az első színügyi előrejelzését a jövő évre vonatkozóan. Úgy, mint egy évvel ezelőtt, most is megvárták a New York-i divathét végét, a látottak alapján pedig megjósolták, milyen színekért fogunk rajongani 2017 tavaszán. 

Igazán feltűnő és vibráló árnyalatokat választottak ki, amikre kár lenne még fél évet várni... Mutatjuk, hogyan használhatod őket már most is az otthonodban! 

A Pantone Intézet úgy döntött, hogy jövő tavaszra 10 különleges árnyalatot dob majd be a köztudatba, amelyek közül jó néhányat a természet inspirált. Hogy miként is választották ki ezeket a színeket?

Leatrice Eiseman, a Pantone Intézet ügyvezető igazgatója így válaszolt a Women's Wear Daily magazin által feltett kérdésre: „Egyszerűen csak ránéztünk különböző színű dolgokra, és feltettük magunknak a kérdést, vajon ebbe vagy abba az árnyalatba beleszeretnének-e az emberek. A választásban az is közrejátszott, hogy most egy átmeneti évszak színeit kellett megtalálnunk úgy, hogy ne csak a szezon tipikus árnyalatait használjuk.” 

Az alábbiakban kiválogattuk az öt kedvenc árnyalatunkat a Pantone tízes listájából. Te melyiket tudnád elképzelni otthonodban? 

Kale 

A Kale nevezetű szín értelemszerűen a kale vagy fodros kel nevű leveles zöldségre utal. 

Forrás: Dreamstime

Niagara 

Ezt a farmerkéket Niagarának nevezték el, és a Pantone Intézet szerint a kollekció egyik vezető árnyalata. 

Forrás: Dreamstime

Kankalinsárga 

Ez a napfényes sárga kétségkívül az egyik legvidámabb szín az összeállításban, felhőtlen boldogságot sugároz. 

Forrás: Dreamstime

Paradicsomi sziget 

Számunkra első ránézésre egyértelmű volt, miért is kapta nevét ez a világoskék-árnyalat. Mintha csak a Jón-tenger kristálytiszta hullámaira tekintene az ember egy eldugott paradicsomi kis szigetről.

Forrás: Dreamstime

Láng 

Ez a bájos korallszín első pillantásra magával ragadja az embert. 

Forrás: Dreamstime