Folytatjuk sorozatunkat, a következőkben is olyan elhagyatott helyeket fogunk bemutatni, amelyek láttán nem csak a hideg fog végigfutni a hátadon. Ezeknek a lepusztult épületeknek magányától garantáltan a szíved is összeszorul majd egy kicsit. 

Franklin Delano Roosevelt titkos vasúti vonala - New York

A New York-i Waldorf-Astoria szálló alatt egy titkos, ma már teljesen elhanyagolt vasúti vonal húzódik, amelyet még Franklin Delano Roosevelt amerikai elnök használt annak érdekében, hogy ne kelljen a nyilvánosság előtt tolószékben mutatkoznia. Roosevelt elméletileg egy különleges vasúti kocsival érkezett a szálloda alá, ott páncélozott Pierce Arrow autójával legördült a szerelvényről, majd egy teherliftbe hajtott be. A lift a szálloda parkolójáig vitte.

Fotó: Sam Horine

Bhangarh romjai - India

Az Indiában található Bhangarh városát a 17. században alapították Madho Singh rádzsa parancsára. A települést kezdetben több tízezren lakták, mára azonban szellemvárossá vált. A város pusztulása egy helyi legenda eredménye, úgy tartják ugyanis, hogy a területet évszázadok óta egy ősi átok sújtja. A szóbeszéd szerint az átok napnyugta és napfelkelte között lép életbe, mely időszakra a város egyszerűen eltűnik, és senki nem tudja, mi történik vele ez idő alatt. A helyiek a mai napig úgy gondolják, hogy aki éjjel átlépi a város határait, az az életével játszik. Még figyelmeztető táblákat is kihelyeztek az egykori település köré, amelyek tiltják a városba lépést napnyugta után és napfelkelte előtt.

Forrás: AFP
Forrás: Thinkstock
A leghátborzongatóbb elhagyatott helyek a világon, 1. rész

Lehet valami egyszerre félelmetes, mégis szemet gyönyörködtető? De még mennyire, hogy lehet. A következőkben olyan elhagyatott épületeket és különböző helyeket gyűjtöttünk össze, amelyek láttán garantáltan végig fut majd a hideg a hátadon. Korábbi cikkünket itt tudod elolvasni. 

San Zhi, az elhagyott üdülőváros - Tajvan

Tajvan északi részén, San Zhi városában található furcsa, ufó formájú épületeket eredetileg egy luxus-nyaralóközpontnak szánták, a tervekből azonban végül semmi nem valósult meg. Az 1970-es évek végén egy gumigyártó cég tervei alapján készültek el az első épületek, ám néhány év múlva a vállalat csődközelbe került, így nem tudta befejezni az építkezést. 1989-ben a félig kész komplexumot megvásárolta egy ingatlanfejlesztő cég, akik 5 csillagos szállodakomplexumot akartak itt létrehozni, de alig egy évvel később a befektetők közötti széthúzás következtében az építkezés újra leállt. Arról, hogy miért nem készült el végül soha az épületkomplexum, számos pletyka kering, a legnépszerűbb híresztelés szerint néhány rejtélyes halálos baleset áll az ügy mögött.

Forrás: Wikipédia

Pripjaty - Ukrajna

A belarusz-ukrán határ közelében található Pripjaty Csernobiltól mindössze 16 km-re található. Mikor 1986-ban felrobbant a csernobili atomerőmű 4-es blokkja, Pripjaty teljes lakosságát evakuálták. Holmijukat hátrahagyva több ezer embernek kellett egyik napról a másikra elmenekülnie otthonából. A tragédia óta Pripjaty valódi elhagyatott szellemváros. A település a mai napig a cézium, a stroncium, a plutónium és az amerícium radioizotópjaival szennyezett.

Forrás: Wikipédia

Rjugjong Hotel - Észak-Korea

A Rjugjong Hotel egy felhőkarcoló az észak-koreai Phenjanban, amit a mai napig nem fejeztek be. Az építését még 1987-ben kezdték el, a cél az volt, hogy az 1989-es világifjúsági találkozóra adják át. Háromezer szobás, 105 emeletes, 330 méter magas, nagyon látványos, piramist formázó, háromszárnyú alaprajzzal bíró épületet terveztek, amelynek a tetején öt forgó étterem kapott volna helyet. Az épület betonvázát már majdnem sikerült befejezni, amikor máig tisztázatlan okokból 1992-ben leállították az építkezést. A félelmetes piramis most is ott árválkodik a város központjában, ugyanis a korábbi vezető, Kim Dzsongil presztízsokokból nem volt hajlandó lebontatni.

Forrás: AFP/Koryo Tours