A hónap színe: a szürke hatvanöt árnyalata

Forrás: Pressloft -
otthon szürke a hónap színe szín hónap színe lakberendezés lakás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ikonikus regény írónője csak kicsit lőtt mellé: a szürkének ugyanis nem ötven, hanem hatvanöt árnyalata van. Mi most természetesen nem fogjuk mindet végigvenni, viszont mutatunk néhány olyan inspirációs tippet a szürke árnyalataiban, amit bátran alkalmazhatsz te is az otthonodban. November hónap színe a lakberendezésben a szürke. 

A szürke színnel kapcsolatban sajnos még ma is elég sok a sztereotípia: sokan komornak, unalmasnak, már-már lehangolónak tartják. Pedig mennyire nem az! Mondhatjuk, hogy a szürke az új fekete, amit szinte bármivel lehet kombinálni, az eredmény pedig egyszerre lesz merész és harmonikus.

Forrás: Pressloft

A szürke egyébként a semlegességet, szabadságot, józanságot szimbolizálja, de az önként vállalt magánnyal, a kifinomultsággal és bölcsességgel is szokták azonosítani. Mivel egy semleges színről van szó, szinte bármilyen árnyalat párosítható hozzá.

Saját magával is abszolút jól tud mutatni, a fémes színekkel, arannyal és ezüsttel kombinálva pedig elegáns hangulatot teremt.

Ha otthonodban nőies, meleg hangulatot szeretnél teremteni, akkor pasztellszínekkel keverd a szürke falakat vagy függönyöket, ha viszont férfias enteriőrt szeretnél kialakítani, akkor erős zöld, lila vagy sötétkék kiegészítőket vásárolj. A nagyobb terekben alkalmazd a sötétebb árnyalatokat, míg világosabb tónusai irodákban vagy előszobákban mutatnak a legjobban.

/1611/A_h_n201611214262A hónap színe: a merészen hívogató borvöröshttp://www.life.hu/otthon/20161005-a-honap-szine-a-lakberendezesben-a-borvoros-marsala.htmlA mély vörösben pompázó őszi falevelek inspiráltak bennünket október hónap színe kiválasztásában. A borvörös, vagy ahogyan gyakran hívják, a marsala egy igen meleg tónusú, testes színárnyalat. Otthon--A hónap színe: a pompás padlizsánlilahttp://www.life.hu/otthon/20160902-szeptember-honap-szine-a-lakberendezesben-padlizsanlila.htmlA lila különböző árnyalatai minden ősszel divatba jönnek, legyen szó akár a kifutók világáról, akár a lakberendezésről. Így hát mi más is lehetne szeptember színe, mint a lila egyik legpompásabb árnyalata, a padlizsán. Otthon--A hónap színe: a vibráló vérnarancshttp://www.life.hu/otthon/20160803-augusztus-honap-szine-a-vernarancs.htmlAugusztus hónap színének egy vibráló, vidám árnyalatot választottuk: a vérnarancs szín egy csapásra élettel tölti majd meg otthonodat. Otthon--A hónap színe: az egzotikus karibi kékhttp://www.life.hu/otthon/20160704-a-honap-szine-a-lakberendezesben-a-karibi-kek.htmlCsempéssz a szürke hétköznapokba egy kis romantikus, vérpezsdítő karibi hangulatot: mutatjuk, hogyan használd július hónap színét otthonodban. Otthon--A hónap színe: az izgalmas ananászsárgahttp://www.life.hu/otthon/20160601-junius-honap-szine-a-lakberendezesben-az-ananaszsarga.htmlJúnius hónap színe egy igazi nyári árnyalat, amely a trópusi tájak tarkaságát hozza el otthonodba. Inspirálódj Paul Gauguin, a posztimpresszionizmus egyik legnagyobb festőjének képeiből, és töltsd meg lakásodat a vidám ananászsárga színnel. Otthon--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.