Az ikonikus regény írónője csak kicsit lőtt mellé: a szürkének ugyanis nem ötven, hanem hatvanöt árnyalata van. Mi most természetesen nem fogjuk mindet végigvenni, viszont mutatunk néhány olyan inspirációs tippet a szürke árnyalataiban, amit bátran alkalmazhatsz te is az otthonodban. November hónap színe a lakberendezésben a szürke. 

A szürke színnel kapcsolatban sajnos még ma is elég sok a sztereotípia: sokan komornak, unalmasnak, már-már lehangolónak tartják. Pedig mennyire nem az! Mondhatjuk, hogy a szürke az új fekete, amit szinte bármivel lehet kombinálni, az eredmény pedig egyszerre lesz merész és harmonikus. 

Forrás: Pressloft

A szürke egyébként a semlegességet, szabadságot, józanságot szimbolizálja, de az önként vállalt magánnyal, a kifinomultsággal és  bölcsességgel is szokták azonosítani. Mivel egy semleges színről van szó, szinte bármilyen árnyalat párosítható hozzá. 

Saját magával is abszolút jól tud mutatni, a fémes színekkel, arannyal és ezüsttel kombinálva pedig elegáns hangulatot teremt. 

Ha otthonodban nőies, meleg hangulatot szeretnél teremteni, akkor pasztellszínekkel keverd a szürke falakat vagy függönyöket, ha viszont férfias enteriőrt szeretnél kialakítani, akkor erős zöld, lila vagy sötétkék kiegészítőket vásárolj. A nagyobb terekben alkalmazd a sötétebb árnyalatokat, míg világosabb tónusai irodákban vagy előszobákban mutatnak a legjobban. 

/1611/A_h_n201611214262