A Guinness-rekorder anya 69 gyerekkel – a világ legtermékenyebb családjai

spermadonor szülés család anya termékenység apa béranya gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokan vannak, akik mindig is szép nagy családról álmodtak, és akiknek szájából gyakran hallani, hogy egy komplett focicsapatnyi lurkót szeretnének. Nos, az alábbi édesanyáknak és édesapáknak nem csak a szája járt: többtucatnyi "focicsapatot" hoztak össze az évek alatt.

Az édesanya, aki addig fog szülni, amíg nem lesz egy fia is

A 29 éves Augustina Higuera jelenleg nem kevesebb, mint 14 lány édesanyja, és addig szeretne még szülni, amíg végre nem jön össze egy fiúgyerek is. A nőnek már így is izgalmasan telnek a mindennapjai: általában nyolc különböző ételt készít a 14 gyereknek, egy minibusszal szállítja porontyait az iskolába, és saját bevallása szerint naponta csak két órát szokott aludni.

A Guinness-rekorder anya 69 gyerekkel

A hatósági nyilvántartás alapján egy orosz asszonynak született a legtöbb gyermeke a világon. Az 1700-as években élt Fjodor Vasziljev felesége a temérdek gyerek között 16 ikerpárnak is életet adott: közülük hét hármas ikernek és négy négyes ikernek. Az asszony valószínűtlen történetét számos forrás is alátámasztja: a nikolszki kolostor 1872-ben regisztrálta a nő összes gyerekének születését. Az asszony 69 gyereke közül azonban – az akkori orvosi lehetőségek miatt – kevesen maradtak életben.

Forrás: Youtube

A spermadonor és 800 gyereke

A 41 éves brit Simon Watson az egyik legtermékenyebb spermadonor a világon: a férfinak állítása szerint 800 gyermeke született már.

A férfi 16 éve osztogatja spermáját – természetesen nem ingyen – ennek köszönhetően pedig nagyjából hetente születik egy olyan baba, akinek ő az édesapja. A férfi az interneten hirdeti szolgáltatásait, az elszánt anyukajelöltek pedig akár a Facebookon is rátalálhatnak. És hogy pontosan mennyi az annyi? Spermáját 50 fontért, azaz nagyjából 18 ezer forintért árulja.

Forrás: Facebook/Simon Watson Sperm Donor

A béranya, aki 15 gyermekéből 13-tól megvált

A 49 éves szintén brit Carole Horlockot gyakran emlegetik Nagy-Britannia legtermékenyebb béranyjaként. A nő 16 éve él együtt szerelmével, akitől két gyermeke is született, ám – mint mondja – a terhesség megszállottja lett, ezért is vállalta be, hogy béranyaként különböző családok gyermekeit is kihordja. Összesen 13 „idegen” babának adott életet, utoljára 2013 áprilisában szült.

Carole Horlock fiával, Danny-vel, aki majd örökbeadásra kerül Forrás: Northfoto

40 gyerek 20 különböző édesanyának

Az 56 éves Mike Holpin nem hisz a fogamzásgátlásban – mint mondja, szereti a szexet, és nem bánja, ha további gyermekek is fogannak majd a segítségével. A férfi azt is bevallotta, hogy egy idő után nehéz volt emlékeznie az összes lurkó nevére, ezért a biztonság kedvéért elkezdte őket magára tetováltatni. A 40 gyerekéből egyébként 22 viseli az ő nevét, a többiek nem vették fel csapodár édesapjuk vezetéknevét.

Forrás: Northfoto
A nap, amikor véget ért a házasságom: "Azt hittem, álmodtam, és kértem ébredjek fel"http://www.life.hu/csalad/20161102-a-nap-amikor-veget-ert-a-hazassagom-kulonkoltozes-megbanas.htmlEgy újabb történet, egy újabb szétszakadt család – ám ebben az esetben talán még van remény az újrakezdésre, a közös boldogságra. Levélírónk legalábbis nagyon bízik benne. CsaládThinkstockNyílt levél a gyermekeiket egyedül nevelő anyáknakhttp://www.life.hu/csalad/20161028-nyilt-level-a-gyerekeiket-egyedul-nevelo-anyaknak.htmlEgyedülálló anyaként hatalmas terheket vesz magára egy nő, és természetesen azt is kőkemény megemészteni, hogy az egykori közös boldogságnak mindörökre vége. Sok esetben azonban a válás egy új, boldogabb élet kezdete lehet – így történt ez levélírónkkal is. Család--A halál tabu, ha a gyerekről van szó?http://www.life.hu/csalad/20161028-halottak-napja-mindenszentek-hogyan-beszeljunk-a-halalrol-a-gyereknek.htmlA halál ugyanúgy az élet része, mint a születés. Egy gyereket a kistestvér érkezésére is fel kell készíteni, miért ne tennénk meg ezt például egy rokon elvesztésével kapcsolatban is? Egy szerettünk halála bármikor megtörténhet, nem szabad persze eköré építkeznünk, de jó, ha tudatában vagyunk. Család--Sztárházasságok több évtizedes korkülönbséggelhttp://www.life.hu/csalad/20161028-sztarhazassagok-extra-korkulonbseggel.htmlA kor nem számít - mondják az okosok. És valóban: a következő párok között van, hogy több évtizednyi a korkülönbség, mégis köszönik szépen, boldogan élik mindennapjaikat. De azért persze olyanra is akad példa, aki egy idő után öregecske feleségét inkább friss húsra cserélte. CsaládAFPHány gyereknek kell még meghalnia? - Fegyvertartás Amerikábanhttp://www.life.hu/csalad/20161026-egyesult-allamok-legalis-fegyvertartas-egymast-gyilkolo-gyerekek.htmlEgy, a Missouri és Illinois államokban élő szülők körében végzett felmérés szerint a megkérdezett családok körülbelül fele tart otthon lőfegyvert. Ez a bizonyos családi fegyver pedig sokszor rossz kezekbe kerül: 2016 első felében minden másnap meghalt egy gyerek fegyverbaleset következtében. Az amerikaiak többsége ennek ellenére sem akarja a fegyvertartás szigorítását. Család--Van egy kis spórolt pénzed? Mutatjuk, mibe érdemes befektetnedhttp://www.life.hu/csalad/20161028--megtakaritasi-lehetosegek-mibe-fektesd-a-sporolt-penzed.htmlMa, a Takarékossági Világnap alkalmából segíteni szeretnénk kicsit azoknak, akik szeretnének ugyan megtakarítani, de még nem tudják, hogy mibe is fektessék a pénzüket. Az alábbiakban röviden bemutatjuk a legfontosabb, legelterjedtebb lakossági megtakarítási lehetőségeket. Család--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.