Egy korábbi cikkünkben részletesen foglalkoztunk a cyberbullyng, azaz az internetes zaklatás témájával - dr. Kósa Éva pszichológustól azt is megtudtuk, hogy minden harmadik magyar gyereket legalább egyszer zaklatták már az elmúlt hónapokban az interneten a kortársai. Ez a kegyetlen bántalmazási forma tehát már jócskán beszivárgott hazánkba is. Hogy mit tehetnek ellene a szülők? Nos, az Egyesült Államokban egy kissé vitatható módszert választottak.

A nyilvános megszégyenítést mint rohamosan terjedő új büntetési formát szakértőnk, Majsai László pszichopedagógus segítségével korábban már kiveséztük. Szakértőnk akkor elmondta, hogy véleménye szerint megalázással nem lehet nevelni, csak megfélemlíteni, rettegésben vagy zsarolási pozícióban lehet tartani vele egy gyereket. Nos, az alábbi szülők mégis úgy döntöttek, hogy ezt az utat választják gyerekük megleckéztetésére. Hogy jól tették-e? Mindenki döntse el maga.

Az anya, aki leborotválta a lánya haját, mert az kicsúfolt egy rákos beteg lányt

Nemrég egy bizarr felvétel járta be az internetet, amelyen az látható, ahogy egy anya kopaszra borotválja a lánya fejét. A videón a lány sírva ült a kád szélén, az anyja pedig borotválás közben nyugodtan magyarázta neki, miért is kapja ezt a büntetést. A kissé kegyetlennek tűnő büntetést azzal érdemelte ki a lány, hogy rendszeresen terrorizálta rákos, a kemoterápia miatt kihullott hajú osztálytársát.

Forrás: Youtube

Az anya, aki egy szégyentáblával büntette meg nyolcéves fiát

Egy oklahomai anya úgy bűntette meg a fiát, hogy kiállíttatta az utcára egy táblával a kezében, amelyre ezt írta: "Egy zaklató vagyok, aki megver másokat".

Az édesanyának, Janie Petersonnak azután telt be a pohár, hogy az iskola igazgatója közölte vele, a fiát, Malachit három napra felfüggesztik, mert rendszeresen bántalmaz egy másik gyereket.

Forrás: Youtube

 

Az anya, aki eladta a lánya iPod-ját, mert az iskolatársait a neten zaklatta

Pontosabban nem is az anya adta el az iPodot, hanem a lányát kényszerítette rá. Ráadásul minderről egy Facebook-posztot is készített: lefényképezte a lányt, amint az egy táblát tart a kezében, amelyre a lány leírta, hogy megbánta, amit tett, és büntetésképp eladja az iPodját, az árát pedig egy netes zaklatás ellen küzdő alapítványnak fogja adományozni. 

A poszt egyébként megosztotta a netezőket, voltak, akik gratuláltak az édesanyának az ötletért, mások szerint viszont ezzel a húzással az anyából is egy zaklató lett.

Forrás: Facebook

Az anya, aki turkálós ruhákba öltöztette a lányát, mert az cikizte osztálytársát 

Egy utahi édesanya azt a büntetést eszelte ki, hogy lánya menő, márkás ruhatárát használt, turis darabokra cseréli, mert a gyereke könyörtelenül piszkált egy rosszabb anyagi helyzetben élő osztálytársnőjét az öltözködése miatt.  

A 10 éves Kaylee viselkedéséről az osztályfőnök tájékoztatta a szülőket, aki elmondta, hogy a lány már olyan szinten csúfolta osztálytársát, hogy az nem akart többet iskolába járni. A leckéztetés pedig úgy tűnik, bevált: Kaylee két nap után sírva jött haza az iskolából, mert társai most őt csúfolták a kinézete miatt.

Forrás: Youtube

A dühös anyuka, aki a Facebookon szégyenítette meg zaklató fiát

Terry Evans egy Facebook-posztban nyilvánosan szégyenítette meg saját 12 éves fiát, miután megtudta, hogy az rendszeresen zaklat egy lányt. Az anyuka egy igen hosszú írásban fejtette ki, mennyire csalódott a gyerekében, és mennyire szégyelli magát a fiú tette miatt. A nyilvánosan megosztott posztot hamar felkapták az emberek: 54 ezer ember lájkolta, és már több mint 11 200-an tovább is osztották, mondván, Terry mennyire fantasztikus szülő.

Forrás: twitter/TerriDayEvans