Nyílt levél egy túl tökéletes sógornőhöz

Forrás: Thinkstock -
feleség testvér sógornő család nyílt levél férj
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Még a legjobb családokban is előfordul, hogy a rokonok nem nagyon jönnek ki egymással. Az alábbi levél írójának a sogórnőjével van problémája, mert - ahogyan ő mondja - a másik nő túlságosan is tökéletes. Vajon hosszú távon is éket vághat a féltékenység a kapcsolatukba?

Olvasónk levelét változtatás nélkül közöljük.

Nyílt levél a tökéletes sógornőmhöz

Kérlek, ne haragudj rám. Csak azért vagyok olyan undok hozzád, mert féltékeny vagyok rád. Egy hónapja azt mondtad közös anyósunknak, hogy szerinted nem kedvellek téged. Akkor ebben neked teljesen igazad volt.

De ez nem mindig volt így. Ha kicsit többet elárulok neked magamról, talán könnyebben megérted, mitől váltam ilyen megkeseredetté, és akkor talán majd meg is tudsz nekem bocsátani.

Megláttalak, ahogy tündökölsz, és egyből a társaság középpontjává válsz (képünk illusztráció) Forrás: Thinkstock

Undok voltam veled mostanában, és emiatt utálom is magam, de képtelen voltam uralkodni az érzelmeimen. Mielőtt felbukkantál volna az életünkben, viszonylag jól éreztem magam a bőrömben, és egy laza, csendes személyiségnek tartottam magam, aki jól kijön másokkal. Nem igazán voltam sosem az a tündöklő, feltűnő típus, inkább a praktikus, kényelmes ruhákban éreztem jól magam, ám

amikor téged megláttalak, ahogy tündökölsz, és egyből a társaság középpontjává válsz, illetve meghallottam azokat a megjegyzéseket, amiket mások tettek rád, összetört az énképem.

Egy évtizeddel fiatalabb voltál nálam, vibrált körülötted a levegő, és olyan kiegyensúlyozottság és finomság áradt belőled, aminek én sosem voltam a birtokában. Egyszerűen tökéletes voltál. Mindenki rajongott érted, aki végre begyógyítottad a sógorom összetört szívét.

Üzennél valakinek? Üzenj a Life.hu-n keresztül!

Régóta nyomja már a szívedet egy feldolgozatlan sérelem? Név nélkül, mégis őszintén le szeretnéd írni gondolataidat egy családi, munkahelyi problémával kapcsolatban? Írd meg nekünk az info@life.hu e-mail címre, és öntsd ki a szíved a Life.hu segítségével!

Korábban higgadtnak tartottam magam, de az a számtalan dicséret, amit rólad hallottam, ahogy mindenki téged ajnározott, egyszerűen sok volt nekem, kezdtem magam egyre kevesebbnek érezni melletted. Mindez azt eredményezte, hogy már előre féltem azoktól a családi összejövetelektől, ahol találkoznunk kellett, és bár azt hittem, jól leplezem ellenszenvemet, az anyósunkkal megosztott érzéseidből rá kellett jönnöm, hogy az érzelmeim már nem tudom tovább rejtegetni előtted.

Igyekszem legyőzni a féltékenységemet és jó kapcsolatba kerülni veled (képünk illusztráció) Forrás: Thinkstock

Akkor most öntsünk tiszta vizet a pohárba!

Az igazság az, hogy egyáltalán nem utállak, egyszerűen csak féltékeny vagyok rád, miközben valójában csodállak.

Hálás vagyok, hogy szereted a sógorom, hálás vagyok, hogy gondoskodó és kedves vagy, és megnevettetsz mindenkit.

Szeretnék én is olyan lenni, mint te, de bele kell törődnöm, hogy a kívánság nem elég. Annyit tehetek csupán, hogy igyekszem legyőzni a féltékenységemet és jó kapcsolatba kerülni veled.

A legjobbakat kívánom neked, szeretettel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.