Egy amerikai újságírónő vallott arról, miért állt le a samponnal és egyéb hajápoló termékekkel, és mi történt a hajával másfél évvel az után, hogy utoljára megmosta a haját. 

"Imádtam a hajamat! Állandóan festettem, és sokszor napi szinten estem neki hajvasalóval. Emellett próbáltam úgy vigyázni rá, hogy közben drága samponokat és hajápolókat használtam. Ennek ellenére azt vettem észre, hogy egyre rosszabb minőségű a hajam. Le is kellett vágatnom, és fel kellett hagynom a hajfestéssel, annyira szétroncsolta a hajamat. 

De a kérdés ott motoszkált bennem: mi értelme a hosszú hajnak, ha folyton csatakosan nézek ki?Forrás: instagram.com/kayleighconners

A hajvágás után azt gondoltam, hogy visszanyeri a régi erejét, de ahogy nőtt a hajam, egyáltalán nem lett szebb. Háromnaponta mostam a hajam, mégis azt tapasztaltam, hogy már másnap zsírosodni kezd. Ekkor kezdtem el bevetni a száraz sampont, míg végül oda jutottam, hogy legtöbbször inkább összefogtam a hajam, hogy ne kelljen vele vacakolnom. De a kérdés ott motoszkált bennem: mi értelme a hosszú hajnak, ha folyton csatakosan nézek ki? Próbálkoztam organikus (bio) samponnal, mert olvastam róla, hogy a legtöbb sampon szulfátokat tartalmaz, de ezzel sem jártam jobban, 

míg végül egy napon bele nem futottam egy blogba, amelynek szerzője arról írt, hogy már két éve nem mossa a haját, és azóta szebben néz ki, mint valaha. 

Amióta felhagytam a hagyományos hajmosással, dúsabb lett, és gyorsabban nőForrás: instagram.com/kayleighconners

Úgy döntöttem, adok egy esélyt, és kipróbálom én is ezt a módszert. Utánaolvastam a dolgoknak, és azt találtam, hogy akik nagyon nem bírják, hogy koszos a hajuk, egy speciális agyagot használnak, ami kiszedi belőle a ragacsot. Én is megpróbálkoztam ezzel az első hetekben, amikor még nem indult be a haj öntisztulása, de aztán azt hallottam, hogy hosszú távon ez is ártalmas, így felhagytam vele. De a samponhoz ezután sem tértem vissza. Végül saját magam kifejlesztettem egy gyógynövénypor-keveréket, diószappanpor és shikakai-por felhasználásával, amelybe még rózsavizet is keverek, és a nedves hajamba ezt dörzsölöm bele, majd egy perc után kiöblítem. 

Amióta felhagytam a hagyományos hajmosással, és csak természetes módon tisztítom a hajam, dúsabb lett, és gyorsabban nő.  

Vigyázok arra, hogy soha ne szárítsam, vasaljam, legfeljebb, ha valamilyen különleges alkalom vanForrás: instagram.com/kayleighconners

Vigyázok arra, hogy soha ne szárítsam, vasaljam, legfeljebb, ha valamilyen különleges alkalom van, például amilyen az esküvőm volt szeptemberben. Mert sajnos be kell látni, hogy a mesterséges hajformázók még mindig hatékonyabbak bármelyik természetes módszernél, így ezen az egyetlenegy napon megengedtem magamnak ezt a kis csalást, de azóta továbbra is a természetes módszereket alkalmazom. 

Főbűnök a hajad ellen! Ezeket soha ne kövesd el!
Ha azt hiszed, hogy a töredezett, száraz vagy szalmaszerű hajtextúra egyik napról a másikra alakul ki, akkor nagyon tévedsz. Ezek a mindennapi döntések következményei, amelyek egyáltalán nem olyan ártalmatlanok, mint gondolnád. Te mennyi bűnt követsz el a hajad ellen?