Főbűnök a hajad ellen! Ezeket soha ne kövesd el!

Forrás: Dreamstime -
bűn haj töredezettség ápolás festés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha azt hiszed, hogy a töredezett, száraz vagy szalmaszerű hajtextúra egyik napról a másikra alakul ki, akkor nagyot tévedsz. Ezek a mindennapi döntések következményei, amelyek egyáltalán nem olyan ártalmatlanok, mint gondolnád. Te mennyi bűnt követsz el a hajad ellen? 

1. Ne fesd túl gyakran

A túl gyakori hajfestés még komoly ápolás mellett sem tesz igazán jót a hajadnak, főleg akkor, ha gyakran váltasz színt. A feketéből szőke például olyan technikát igényel, ami kifejezetten roncsolja a hajat. Annyira töredezetté teszi, ami hosszú távon tönkreteszi a hajadat. Tipikus példája ennek, hogy azok a lányok, akik rengeteget festették a hajukat, nem is tudják már megnöveszteni.

Ne fesd a hajadat túl gyakran! Forrás: Dreamstime

2. Vizes hajjal óvatosan

Sokan nem tudják, de a haj vizesen a legsérülékenyebb. Így már azzal is érdemes vigyázni, hogy a hajmosás után milyen erősen dörzsölöd a törülközővel a hajadat. Érdemes inkább felcsavarni a törülközőt a fejedre, és pár percet rajtahagyni, hogy beszívja a vizet. A hosszú hajú lányoknak pedig arra is figyelni kell, hogyan fésülik a hajukat.

3. Ne tépd

De nemcsak vizesen, szárazon is jó odafigyelni arra, hogy ne tépd a hajad. Inkább szerezz be egy speciális bontófésűt, amivel finoman tudod kifésülni a kisebb-nagyobb gubancokat. Egyébként azt is érdemes megjegyezni, hogy frizurakészítéskor, például egy copfnál vagy fonásnál ne legyen túl szoros, ne feszüljön a haj a fejbőrödön, mert ez nem tesz jót neki: hajhulláshoz is vezethet. Hosszú hajjal pedig arra is vigyázz, hogy például a válltáska pántja ne nyomja le a hajadat. Igazítsd meg, hogy ne csússzon alá, mert így könnyen megtörhetnek a szálak.

Ne tépd a hajad! Hajkefe helyett válassz egy speciális bontófésűt Forrás: Dreamstime

4. Vigyázz a hővel

A mindennapos hőkezelés a lehető legrosszabb, amit a hajaddal tehetsz. A napi szintű hajvasalást ideje elfelejteni. Habár a legújabb fejlesztésű hajsütőknél már nagyon odafigyelnek erre a szempontra, akkor sem ajánlott minden reggelt ezzel kezdeni. De miért is kellene? Találj ki más frizurákat, és váltogasd őket!

5. A megfelelő ápolás is fontos

A hajad, akárcsak a bőröd és a körmöd, külön ápolást igényel. Ehhez természetesen az egészséges táplálkozás is hozzátartozik, hiszen ez mindenre hatással van. De ezen túl speciális hajápolókat is érdemes néha használni, különösen a téli és a nyári hónapokban, amikor a haj nagy igénybevételnek van kitéve, ráadásul az időjárási körülmények sem kedveznek neki. Korábban már összeszedtünk különböző házi praktikákat, amelyek kifejezetten a téli hajápolást segítik.

Harry Pottertől Sailer Moonig - A legvagányabb sminkcuccok meserajongóknakhttp://www.life.hu/trend/20161118-harry-pottertol-sailer-moonig-a-legvaganyabb-sminkcuccok-meserajongoknak.htmlPontosan tudjuk, hogy az igazi fanatikusoknak nincsenek határaik. Egyszerűen mindent akarnak, amit kedvenc meseviláguk ihletett, és azt is, aminek a csomagolásán kedvenc sztárjuk szerepel. Ha magadra ismertél, akkor most újabb kihagyhatatlan termékeket mutatunk, aminek biztosan nem fogsz tudni ellenállni, ha rajongó vagy. Trend--Sminkelj úgy, mint a szülinapos Scarlett Johanssonhttp://www.life.hu/trend/20161116-sminkelj-ugy-mint-a-szulinapos-scarlet-johansson.htmlMa lett 32 éves a csodás színésznő, Scarlett Johansson. Larion Oscar sminkmester ezúttal az ő szépségtitkait nyomozta ki. Trend--Újabb villantáskirálynőt avathatunk - Ruhamustra az American Music Awardsrólhttp://www.life.hu/trend/20161121-stilusmustra-az-american-music-awards-voros-szonyegerol.htmlAz unalmastól a sikkesen át a brutális villantásig mindenféle stílus jelent volt a vasárnap esti American Music Awards vörös szőnyegén. Nézzük is a legmeghatározóbb darabokat! TrendAFPTippek a tökéletes alapozó kiválasztásáhozhttp://www.life.hu/trend/20161116-tanacsok-az-alapozo-kivalasztasahoz.htmlMiért fontos az alapozó? Mert egységesíti a bőr színét, ami a tökéletes megjelenés elengedhetetlen kelléke. De mégis hogyan kell kiválasztani a megfelelőt? Fogadd meg Larion Oscar tanácsait! TrendThinkstockA ronda karácsonyi pulcsik ideje lejárt! Helyette itt vannak az öltönyökhttp://www.life.hu/trend/20161116-a-ronda-karacsonyi-oltonyok.htmlÉvek óta tartó trend a ronda karácsonyi pulcsik feltűnése az ünnep közeledtével. Most azonban úgy tűnik, hogy újabb divat van a láthatáron, ami ráadásul a férfiaknak kedvez: íme, a legcsúnyább karácsonyi öltönyök! Trend--Taylor Swift után Gigi Hadid is magyar tervező ruháját viseltehttp://www.life.hu/trend/20161115-gigi-hadid-modell-nanushka-magyar-tervezo-ruhajat-viselte.htmlNéhány nappal ezelőtt a világhírű modell és az egyik legkeresettebb reklámarc, Gigi Hadid a magyar tervező, Sándor Szandra, azaz Nanushka ruhájában jelent meg Jimmy Kimmel show-műsorában. De hogyan került magyar tervezésű ruha a sztárra? Trend--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.