Mi történik, ha két eltérő vallást gyakorló híresség egymásba szeret? A hőn áhított házasságért még a hitüket is hajlandóak sutba dobni. Jobb esetben aztán boldogan élnek, míg meg nem halnak, rosszabb esetben viszont a válás után a vallást váltó fél szépen visszakullog eredeti gyülekezetéhez. 

Katie Holmes 

A leghíresebb vallásváltás valószínűleg Katie Holmeshoz köthető, aki Tom Cruise miatt lépett be a Szcientológia Egyházba. Egyébként hivatalosan soha nem tért át a katolikus hitről, de 2005-ben, néhány hónappal az után, hogy randizni kezdett a színésszel, tanulni és gyakorolni kezdte a szcientológia tanait. 

2012-ben aztán, miután elvált Cruise-tól, Holmes visszatért a New York-i katolikus egyházközösséghez. 

Katie Holmes Tom Cruise miatt lépett be a Szcientológia EgyházbaForrás: AFP/Kevin Winter

Janet Jackson 

Az énekesnő akkor tért át az iszlám hitre, amikor feleségül ment Wissam Al Manához. Esküvőjüket egyébként a legnagyobb titokban tartották meg 2012-ben, a média nem is szerzett róla tudomást, csak egy évvel később, 2013-ban. A bennfentesek szerint az új vallása az oka annak is, hogy Jackson mostanában igen konzervatív ruhákban látható. 

Janet Jackson férjével, Wissam Al ManávalForrás: Northfoto

Ivanka Trump 

Az újonnan megválasztott amerikai elnök, Donald Trump legidősebb lánya eredetileg presbiteriánus hitben nevelkedett, aztán, amikor 2008-ban férjhez ment az ingatlanmogul és lapkiadó-igazgató Jared Kushnerhez, egyúttal a zsidó vallásra is áttért. 

Ivanka Trump és Jared KushnerForrás: AFP

Marilyn Monroe 

Marilyn Monroe eredetileg a Keresztény Tudomány nevű egyház tanait követő családba született, anyja ugyanis buzgón gyakorolta ezt a vallási irányzatot. A színésznő azonban csak tizenévesen került közel Istenhez, kamaszként éjszakákon át tanulmányozta a Bibliát, és olvasta a Keresztény Tudomány vallás alapítója, Mary Baker Eddy írásait, amelyek nagyon mély nyomot hagytak benne. 1956-ban aztán, mielőtt feleségül ment Arthur Millerhez, felvette a zsidó vallást. 

Válásuk után a zsidó vallás gyakorlását is abbahagyta. 

Marilyn Monroe és Arthur MillerForrás: Northfoto