Idén karácsonykor lepd meg valami igazán különlegessel a vendégeidet, készíts nekik hamisítatlan ünnepi ízvilágú koktélokat. A következőkben öt olyan karácsonyi koktélreceptet gyűjtöttünk össze, amelyek között a kezdő és a haladó wannabe mixerek is találhatnak kedvükre valót. 

Azt azonban muszáj megjegyeznünk, hogy ez a válogatás most kifejezetten a felnőtteknek szól, de hamarosan alkoholmentes, gyerekeknek való ünnepi finomságokat is bemutatunk majd. 

Tannenbaum Swizzle 

  • 2,5 ml Chartreuse Green likőr
  • 6 cl Tanqueray gin
  • 2 cl friss citromlé
  • 2 cl cukorszirup
  • 2,5 ml gránátalmamelasz
  • ízlés szerint egy kevés Angostura Bitter
  • rozmaringág
  • vörös áfonya
Tannenbaum SwizzleForrás: homegoods.com
A swizzle az 1800-as évek közepe óta népszerű, frissítő hatású ital. Nevét a "swizzle" keverőpálcáról kapta, amely egy trópusi növény szára volt, és a koktélt kevergették vele.

Öntsd a hozzávalókat egy collins pohárba, majd töltsd fel zúzott jéggel. Egy hosszú kanállal jól keverd át, és löttyints hozzá ízlés szerint egy kevés Angostura Bittert. Majd kúp alakban ismét önts a tetejére jeget, tűzz bele egy szál rozmaringot, és díszítsd néhány szem vörös áfonyával.

The Holiday Crush

  • 3 cl grépfrútlé
  • 3 cl citromlé
  • 4,5 cl vodka
  • 1,5 cl Germain bodzaviráglikőr
  • 3 kanál gránátalmamag
  • grépfrútszeletek 
The Holiday CrushForrás: zevia.com

Keverd össze a gránátalmamagokat, a grépfrútszeleteket a bodzaviráglikőrrel. Add hozzá a vodkát, a grépfrút- és citromlevet, és öntsd fel az egészet szódával. A tetejét díszítsd zúzott jéggel. 

Rooftop Toody 

  • 4,5 cl Bacardi Oakheart
  • 1,5 cl fahéjszirup
  • 1,5 dl forró almabor 
Rooftop ToodyForrás: theroofny.com

Keverd össze az összetevőket, majd az elkészült italt fűszerezd fahéjjal, és díszítsd csillagánizzsal. 

Hot Mo 

  • 2 cl Averna keserűlikőr
  • 2 cl idősebb rum
  • 2 cl konyak
  • 2 cl cukorszirup
  • forró víz
  • ízlés szerint egy kevés gyomorkeserű
  • 2 cl fahéjszirup
  • tejhab
  • szerecsendió
Hot MoForrás: Facebook/August Laura

Öntsd a likőrt, a rumot, a konyakot, a cukorszirupot és a fahéjszirupot egy forró puncsospohárba, és öntsd fel forró vízzel. Löttyints hozzá ízlés szerint egy kis gyomorkeserűt. A tetejét díszítsd egy réteg tejhabbal és reszelt szerecsendióval. 

Frangelico Gingerbread 

  • 1/2 rész Frangelico mogyorólikőr
  • 1 rész sötét rum
  • 1/2 rész fahéjas likőr
  • gyömbérsör ízlés szerint
Frangelico GingerbreadForrás: frangelico.com

Egy jéggel teli shakerbe öntsd bele a likőrt, a rumot és a pálinkát, majd rövid rázás után öntsd egy csokoládéval díszített peremű pohárba. Végén egy löttyintés gyömbérsörrel megbolondíthatod.