A tökéletlenség vonzásában - Divatikonok, akikre 2016-ban figyeltünk fel

fashion week Lily-Rose Depp divatikon Winnie Harlow stílus Bella Hadid
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szépség nem mindig a tökéletességről szól. Sőt, gyakran a tökéletlenségben, az asszimetrikusban, a szokatlanságban sokkal nagyobb gyünyörűséget jelenthet esztétikumot keresni. Nem mondhatóak abszolút tökéletes szépségnek azok a lányok sem, akikre idén divatikonként figyeltünk fel, de annál több izgalmat tartogat a külsejük és a szemléletmódjuk is.

A tökéletlenség szépsége: Winnie Harlow

Winnie-nél négyéves korában diagnosztizálták a ritka bőrbetegséget, a vitiligót: ahol a bőre elveszítette melanintartalmát, ott fehér foltok jelentek meg a testén. Saját bevallása szerint Winnie ennek ellenére mindig gyönyörűnek látta magát, és nem is volt hajlandó azokra odafigyelni, akik mást állítottak róla, bár gyerekkorában bőven volt része kirekesztésben. Azért, hogy bebizonyítsa, egy mássággal született nőnek is lehet ugyanakkora önbizalma, mint egészséges társainak, 2014-ben jelentkezett a Tyra Banks nevével fémjelzett America's Next Top Model című műsorba, ahol végül a hatodik legjobb lett.

Winnie Harlow Forrás: Instagram/winnieharlow

Annak ellenére, hogy soha nem akart hivatásos modell lenni, a 22 éves lány ma már több világszerte ismert divatcég kifutóján is megjelent, és több divatkampányban is közreműködött. Sőt, 2016 igazán az ő éve volt, ugyanis a párizsi divathéten is felvonult, ráadául Beyoncé vizuális albumában a Lemonade-ben is szerepelt és a vörös szőnyeges esményeknek is rendszeres vendége lett. Olyannyira a figyelem középpontjában volt ebben az évben, hogy Lewis Hamiltonnal is összeboronálták. Ha volt is közöttük valami, héhány hónapig tarthatott a futó románc.

Ritka rendellenességek és betegségek a kifutón – Ők a divatvilág hősei

Szerencsére a divat világa ma már rég nem csak a tökéletességről szól – ezt bizonyítja az is, hogy egyre több cseppet sem szokványos, a tökéletességtől pedig igencsak távol álló, de a maguk nemében mégis tökéletes modell jelenik meg a kifutókon és a divatkampányokban. Nézzük, kik ők!

A Lyme-kór miatt lett modell: Bella Hadid

Tavaly a nővére, Gigi Hadid került bele ugyanebbe a válogatásunkba, 2016 viszont a 20 éves Bella felemelkedésének éve volt. Habár a gyerekkora óta díjugratásban versenyző lány legnagyobb vágya a 2016-os nyári olimpián való szereplés volt, a Lyme-kór miatt fel kellett adnia ezt az álmát. "Reggelente csontfájdalommal ébredek, általában vissza is kell feküdnöm, aztán délig alszom. 14 órákat képes vagyok aludni, úgy, hogy még mindig fáradt vagyok'' - nyilatkozta korábban Bella, aki a díjugrató álmait végül profi modellkarrierre cserélte.

Bella Hadid Forrás: GQ

Habár korábban is modellkedett már, 2016 volt igazán az ő éve. Számos felkérést kapott a legnagyobb divatházaktók, a párizsi haute couture divathéten is kifutóra lépett, vagyis a profi modellek táborába került. A GQ magazin ráadásul őt választotta idén az év modelljének. Az év végére is tartogatott meglepetéseket a fiatal lány, testvére, Gigi mellett ugyanis ő is felvonult az angyalok között Párizsban a Victoria's Secret Show-n.

A fiatal útkereső generáció tagja: Lily-Rose Depp

A 17 éves Lily-Rose Vanessa Paradis és Johnny Depp lánya. 2015-ben már az egész világ felfigyelt a különleges szépségére, és azóta is az érdeklődés középpontjában van. De nemcsak azért, mert a Chanel őt választotta új arcának, hanem például azért is, mert tavaly év végén Instagram-oldalán bejelentette, hogy nem heteroszexuálisként tekint magára. Johnny Depp rögtön ki is állt biszexualitását nyíltan vállaló lánya mellett. A 17 éves fiatal manapság is sok cikktémát ad a pletykalapoknak, ahol kóros soványsága folyamatosan címlapra kerül. Egyébként mindig is vékony alkat volt, de valóban túlzásnak tűnik, ahogy mostanában fest Lily-Rose, aki a fiatal, útkereső generáció ideálját testesíti meg, így pedig méginkább kérdéses, hogy másokat is milyen irányba befolyásol a külsejével.

Lily-Rose Depp Forrás: Northfoto, Madame Figaro

Az egyébként kétségtelen, hogy nagy tehetség, az arca hasonlóan különlgese, vagy talán még különlgesebb is mint modell anyukájáé, és Johnny Depp színészi tehetségét is örökölte. Ezt legutóbb Natalie Portman mellett mutathatta be a filmvásznon a Planetarium című filmben. Ami az idei év másik nagy elismerése, hogy a brit Vogue decemberi címlapját is ő kapta. Fiatal kora ellenére határozott, mégis kiforratlan egyéniségnek tűnik, így nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy a következő években hogyan alakul a pályája.

Egy kis kényeztetés neked is jár! Így hozd bombaformába az arcbőrödet az ünnepekrehttp://www.life.hu/trend/20161208-unnepi-borapolasi-tippek-larion-oscartol.htmlKözelednek az ünnepek, az év legmeghittebb időszaka, amikor a lelkünket és a testünket is ünneplőbe öltöztetjük. De ne feledkezz meg a bőrödről sem, ami télen még több ápolást igényel. TrendThinkstockMit tettek a magyar sztárok a fürtjeikkel? A legnagyobb hajparák 2016-ban http://www.life.hu/trend/20161213-sztarok-akik-frizurat-valtottak-2016ban.htmlVannak, akik rövidebbre váltottak, és vannak, akik meglepő színekkel sokkolták a rajongóikat. Nézzük is az idei év legnagyobb hajparáit! TrendOrigoEzt tedd a karácsonyfa alá, ha valami igazán különleges ajándékra vágyszhttp://www.life.hu/trend/20161212-a-legkulonlegesebb-karacsonyi-ajandekok-a-szeretteidnek.htmlMi nagyon is hiszünk az ajándékozásban! Nem a mértéktelen pénzköltésben, hanem a figyelmességben, a szeretettel kiválasztott apróságokban, szépségekben, jóságokban, amelyek biztosan mosolyt csalnak a szeretteink arcára. Mutatjuk is, hogy idén szerintünk melyek a legcsodásabb karácsonyi ajándékok, még az is lehet, hogy megtalálod közöttük az igazit! TrendThinkstockA legnagyobb sztáresküvők és a legcsillogóbb menyasszonyi ruhák 2016-banhttp://www.life.hu/trend/20161209-menyasszonyi-ruhak-2016ban.htmlTavaly Sofia Vergara esküvője volt a legnagyobb durranás, idén pedig Eva Longoria és José Bastón frigyére voltak leginkább kíváncsiak az emberek. Azt se felejtsük el persze, hogy itthon is napokig beszédtéma volt egy esküvő, méghozzá Szabó Zsófié. Nézzük, milyen ruhákat viseltek az év celeb menyasszonyai. TrendOrigoA legnagyobb sztáresküvők és a legcsillogóbb menyasszonyi ruhák 2016-banhttp://www.life.hu/trend/20161209-menyasszonyi-ruhak-2016ban.htmlTavaly Sofia Vergara esküvője volt a legnagyobb durranás, idén pedig Eva Longoria és José Bastón frigyére voltak leginkább kíváncsiak az emberek. Azt se felejtsük el persze, hogy itthon is napokig beszédtéma volt egy esküvő, méghozzá Szabó Zsófié. Nézzük, milyen ruhákat viseltek az év celeb menyasszonyai. TrendOrigoElcsúfított arcok, vagyis a legdurvább szemöldökkatasztrófákhttp://www.life.hu/trend/20161207-keruld-el-a-szemoldokkatasztrofakat.htmlA szemöldök az egész arcunk karakterét meghatározza, így egyáltalán nem mindegy, hogyan alakítjuk ki a formáját, illetve hogyan festjük és ápoljuk. Sokan éppen a szemöldökük extrém kialakításával akarnak kitűnni, ami enyhén szólva egyáltalán nem jó ötlet. Trend--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.