Az ünnepek alatt, a karácsonyfa mellett és a szilveszteri buliban is mindenki a legjobb formáját akarja hozni. A szép ruhánk mellé tökéletes sminket is szeretnénk, és természetesen úgy, hogy az egész este jól mutasson. Éppen ezért érdemes körültekintően megválasztani a piperéket, hogy fesztelenül élvezhessük az ünnepi pillanatokat!

1. Az arctisztítás után hidratáld a bőrödet a bőrtípusodnak megfelelő kozmetikummal, majd minimalizáld a pórusokat pórusösszehúzó báziskrémmel. Így sminked tartósabb lesz, és sokkal kevesebb alapozóra lesz szükséged, hogy egységes arcszíned legyen.

Hidratáld a bőröd a bőrtípusodnak megfelelőenForrás: Thinkstock

2. A bőregységesítő primer után előnyösebb, ha tartós, folyékony alapozóval egységesíted a bőrszínedet, amit transzparens púderrel fixálj le.

3. A tartósabb hatás érdekében használj a szemedre báziskrémet, így biztonságban tudhatod majd a szemfestésedet! A szemhéjra érdemes vízálló, tartós szemhéjkrémeket, szemceruzákat választani, amibe már a szemhéjpúderek is jobban beletapadnak, és együtt igazán tartós lesz a sminked.

A szemhéjra érdemes vízálló, tartós szemhéjkrémeket, szemceruzákat választaniForrás: Thinkstock

4. Szempilláidat kondicionáló balzsammal kényeztesd, hogy egészséges és ellenállóbb legyen. Csak ez után fesd ki vízálló szempillaspirállal a tartós hatás érdekében.

5. Mielőtt ünnepi színnel dobod fel ajkadat, radírozd le, majd kényeztesd ajakápoló balzsammal, hogy érzéki és puha legyen. Így egyenletesebben terül majd el rajta az ajakrúzs. Válassz mattra száradó folyékony ajakrúzst, hogy fesztelenül élvezhesd az ünnepet.

Válassz mattra száradó folyékony ajakrúzstForrás: Thinkstock

+1. Ha esetleg nélkülöznöd kell a tartós termékeket, akkor hasznos lehet sminked tartósabbá tételéhez egy sminkfixáló permet, amivel garantáltan tartós lesz a makeup.