Ha így folytatjuk, még a karácsony is elmarad – Szaloncukorteszt 2016

Forrás: Szakadáti Oliver/Life.hu -
karácsony szaloncukor teszt ünnepek édesség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Minden évben egyre több csokimárka száll be a szaloncukorbizniszbe, ember legyen a talpán, aki a csilivili dobozok alapján meg tudja hozni a nagy döntést. A külcsín és a jól csengő márkanév egyébként mit sem számít: tesztünkből az is kiderült, hogy bizony egy közkedvelt vagy magát prémiumnak nevező márka is képes minősíthetetlen szaloncukrot a piacra dobni.

Hét márka különböző ízesítésű szaloncukrait kóstoltuk és pontoztuk egy 1-től 5-ig terjedő skálán – illetve pontosítok, legnagyobb bánatunkra bizony volt édesség, amelyik több kollégánktól is egy nagy nullát kapott. És ez még nem minden. Szomorúan kell kijelentenünk, de istenigazából nem találtuk meg az idei karácsony tökéletes szaloncukrát. Bármilyen lelkesek is voltunk a teszt előtt, sajnos végül nem volt olyan delikvens, amely elsöprő ízvilágával mindannyiunkat levett volna a lábáról.

Forrás: Szakadáti Oliver/Life.hu

De jöjjenek is a pontok, no meg a Life.hu újságíróinak szubjektív véleményei.

Milka – Mogyorókrémes szaloncukor: 4,6 pont

Milka Fotó: Szakadáti Oliver / Life.hu

A Milka mogyorókrémes szaloncukra biztonsági játékkal végül is győzedelmeskedett versenytársai felett, ám nem gondolnánk, hogy ez akkora dicsőség lenne. Gyakorlatilag annak köszönheti győzelmét, hogy pontosan olyan, mint egy átlagos Milka csoki, se több, se kevesebb. Ha valaki egyébként is szereti ennek a márkának az édességeit, akkor a Milka szaloncukrokban sem fog csalódni, viszont többet nem kell tőle várni.

Szamos – Meggykrémmel töltött marcipán szaloncukor csokoládéval mártva: 3,6 pont

Szamos Fotó: Szakadáti Oliver / Life.hu

Többünknek nagy csalódás volt a Szamos szaloncukor, igenis nagyobb durranásra számítottunk. Nagyon szép, igazán ünnepi a csomagolása, de semmi áttörő íz. Persze vannak köztünk Szamos marcipán rajongók is, akik tökéletesen meg voltak elégedve az édességgel, és a maximális 5 ponttal díjazták. Összességében mégis eléggé megosztotta a szerkesztőségünket.

Chocco Garden – Kókuszízű szaloncukor étcsokoládéval: 3,4 pont

Choco Garden Fotó: Szakadáti Oliver / Life.hu

Eddig még nem találkoztunk a Chocco Garden márkával, de újonc létére relatíve jól teljesített. Összességében mindenki meg volt vele elégedve, és sokakban felidézte annak a bizonyos pálmafás csomagolású, közismert kókuszos csokimárkának az ízvilágát. Talán annyit róhatunk fel ennek a kókuszos szaloncukornak, hogy többünknek kicsit túl édes volt az összhatás, és néhányan műanyag utóízre is panaszkodtak.

Bonbonetti – Vajkaramellás szaloncukor étcsokoládéval: 3,2 pont

Bonbonetti Fotó: Szakadáti Oliver / Life.hu

A negyedik helyen három márka is osztozik. A Bonbonetti versenyzője már az első harapás előtt elvesztett néhány pontot, a kibontott szaloncukor ugyanis kicsit úgy nézett ki, mintha avas lenne. Nem túl hívogató. Az illata viszont ennek ellenére is finom volt. Az ízvilága végül nem taglózott le senkit.

Vadász – Csokoládés-alkoholos, meggyes krémmel töltött, tejcsokoládés szaloncukor: 3,2 pont

Vadász Fotó: Szakadáti Oliver / Life.hu

A Vadász szaloncukra is megosztotta a bírákat: volt, akitől maximális 5, de volt, akitől csupán 2 pontot kapott. Összességében egyébként elmondhatjuk, hogy pozitívan csalódtunk benne, be kell vallanunk, rosszabbra számítottunk. Az ízorgia ugyan elmaradt, de ehető volt, sőt volt, aki kifejezetten finomnak találta.

Szerencsi – Mogyorókrémmel töltött, étcsokoládés szaloncukor, mogyoródarabokkal: 3,2 pont

Szerencsi Fotó: Szakadáti Oliver / Life.hu

A csomagolása az egyik legszebb, legünnepibb volt, ezzel együtt sajnos a legnagyobb csalódást kétségtelenül a Szerencsi retró szaloncukra okozta. A legnagyobb bajunk az volt vele, hogy a mogyorókrémmel csak nyomokban találkoztunk, szinte kizárólag az étcsoki íze dominál. Volt, aki azt is felrótta neki, hogy egyáltalán nincs szaloncukor jellege, sokkal inkább tűnik egy szimpla bonbonnak.

Lissé Prémium Szaloncukor – Marcipános, aszalt sárgabarackos szaloncukor étcsokoládéval: 1,8 pont

Lissé Fotó: Szakadáti Oliver / Life.hu

És akkor jöjjön a sereghajtó. A Chocco Gardenhez hasonlóan a Lissé Prémium szaloncukrokról sem hallottunk idáig, ám az előbbivel szemben a Lissé sajnos nem szerepelt túl fényesen. És akkor még enyhén fogalmaztam. Elméletileg prémium-szaloncukorról beszélünk (ha hihetünk a nevének), gyakorlatilag viszont ez a szaloncuki volt az, ami kóstolás után a megszégyenítő nulla pontot kapta. Két kollégánktól is. Nem is nagyon tudjuk mivel jellemezni, egyszerűen rossz volt. Ezzel a marcipános, aszalt sárgabarackos, étcsokoládés ízvilággal talán kicsit túl sokat akartak egyszerre, amiből végül egy hatalmas katyvasz lett.

Pénzügyi felkészülés a karácsonyra - Szakértő tanácsaihttp://www.life.hu/csalad/20161214-szopper-zsofia-penzugyi-szakerto-tanacsai-a-karacsonyi-tulkoltekezesre.htmlA karácsony a szeretet, no meg a nagy költekezések ünnepe. A következőkben a Life.hu szakértője, Szopper Zsófia pénzügyi szakértő ad tanácsokat a karácsonyi nagybevásárlásra. CsaládThinkstockMennyei ünnepi desszertek pillanatok alatt – Három egyszerű recepthttp://www.life.hu/csalad/20161213-villamgyors-karacsonyi-desszertek.htmlVáratlan vendégek? Édességért könyörgő gyerkőcök? Ha az ünnepi rohanásban valami gyors, mégis isteni desszertet szeretnél összeütni, válassz egyet az itt felsorolt finomságokból. Nagyok és kicsik is imádni fogják! CsaládThinkstockA "szaranyaság" mibenléte, avagy vess számot önmagaddal, anyukám!http://www.life.hu/csalad/20161212-szaranyasag-te-milyen-anyanak-tartod-magad.htmlA jó és szar anyaságot igen keskeny határ választja el egymástól. Vannak dolgok, amiket mi hiszünk magunkról, amit mások vélnek tudni rólunk, és amit a gyermekünk érez velünk szemben. Létezik, hogy ezek mind egybevágjanak? CsaládThinkstockHírességek, akik évekig nem beszéltek családtagjaikkalhttp://www.life.hu/csalad/20161212-sztarok-akik-sokaig-nem-beszeltek-csaladtagjaikkal.htmlA rokoni kötelék két ember között a világ egyik legfontosabb, legszorosabb kapocsa – lehetne, de sajnos nem mindenki születik szerető, gondoskodó családba. Ahogy azonban a következő hírességek példája is mutatja, egy sanyarú gyerekkor vagy rossz szülői viszony ellenére is válhat valakiből sikeres ember. Sőt, egy sikeres és megbocsájtó ember – a következő sztárok ugyanis képesek voltak békejobbot nyújtani szeretteiknek. CsaládAFPA szülőség sokkoló oldala: egyedülálló anyasághttp://www.life.hu/csalad/20161205-az-egyedulallo-anyasag-oldalai.htmlAz egyedülálló anya státusz nem egy hangzatos cím, amivel az ember dicsekszik. Elhangzásakor inkább sajnálatot vált ki, mintsem elismerést. Ám két ember helyett helytállni, közben pedig megmaradni a saját szerepünknél, rendkívül nehéz feladat, amely több pozitív támogatást érdemelne. CsaládThinkstockHollywood oltásellenes celeb anyukái és apukáihttp://www.life.hu/csalad/20161130-oltasellenes-hires-szulok-amerikaban.htmlBár idehaza is egyre több az olyan szülő, akik kritikusak a kötelező védőoltások biztonságosságával kapcsolatban, az igazi vakcinaháború az Egyesült Államokban zajlik. Az amerikaiak mintegy egyötöde hithű oltásellenes, az aggódó – és meggondolatlan – szülők között pedig nem egy híresség is képviselteti magát. Jöjjenek Hollywood vakcinaellenes sztáranyukái és apukái. CsaládAFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.