Egy megromlott rokoni kapcsolat megmérgezheti az egész család életét – ezt pedig most olvasónk saját bőrén is megtapasztalja. A következő levelet apósához címezte, akivel jó ideje nem találják már a közös hangot. 

Olvasónk írását változtatás nélkül közöljük. 

Levél az apósomhoz, aki utál engem 

Sosem hittem, hogy idáig fajul a helyzet. A fia és én több mint öt éve vagyunk együtt, és mindig azt hittem, hogy jól kijövünk egymással, hogy ön kedvel engem, és örömmel fogad a családjába. 

Mindig azt hittem, hogy jól kijövünk egymással, hogy ön kedvel engem, és örömmel fogad a családjábaForrás: Thinkstock

Én őszintén kedveltem is magát, ha látogatóba jött hozzánk, izgatottam készültem a találkozásra, és az ellen sem volt semmi kifogásom, amikor egy időre nálunk maradt, és a nappalinkban aludt. Minden akkor kezdődött, amikor tornázni szerettem volna, és megkértem, hogy egy másik szobába menjen olvasni. Ekkor rám förmedt, és közölte, hogy úgy bánok önnel, mint egy kutyával. Azt hittem, csak rossz napja volt, és hamarosan minden a régi lesz, de nem így történt. 

Üzennél valakinek? Üzenj a Life.hu-n keresztül!
Régóta nyomja már a szívedet egy feldolgozatlan sérelem? Név nélkül, mégis őszintén le szeretnéd írni a gondolataidat egy családi, munkahelyi problémával kapcsolatban? Írd meg nekünk az info@life.hu e-mail-címre, és öntsd ki a szíved a Life.hu segítségével!

Másnap minden folytatódott. Arról beszélgettünk a fiával, hogy hova menjünk munka után vacsorázni, amikor közölte, hogy önt kizárjuk mindenből, és hogy hogy bánhatunk így egy vendéggel. 

Ekkor már nem hallgattam végig az ordítozást, inkább elmentem dolgozni, bízva abban, hogy mire hazajövök, már nem lesz nálunk. De nem így történt. 

Bármit is tettem, azt támadásként fogta fel, és mindenbe belekötöttForrás: Thinkstock

És ettől kezdve ez ment mindennap. Bármit is tettem, azt támadásként fogta fel, és mindenbe belekötött. Nem is értem, hogy tehette ezt, hiszen ön volt a vendég nálunk. 

Aztán írt egy hosszú levelet a fiának, amelyben csupa rossz dolgot írt rólam, hogy én milyen önző és arrogáns vagyok. Annyira fájtak a szavai, addig nem is sejtettem, hogy ennyi gyűlölet van önben. 

Nagyon haragudtam önre, de most már inkább sajnálom. Tudom, hogy nem volt könnyű élete, tudom, hogy magányos, tudom, hogy öregszik, tudom, hogy mennyire boldogtalan, és hogy segítségre lenne szüksége. Tényleg sajnálom önt, de nem hagyom többé, hogy bántson minket, és sosem fogok megalázkodni ön előtt. 

Sajnálom önt, de nem hagyom többé, hogy bántson minketForrás: Thinkstock

Azt megígérem, hogy ha egyszer bocsánatot fog kérni, megteszek minden tőlem telhetőt, de az biztos, hogy a viselkedése már örökre megváltoztatta a kettőnk kapcsolatát.