Kate Middleton az angolok stílusikonja. Kifinomult eleganciájának titka, hogy figyelembe veszi saját színeit (bőr, szem, haj), és a sminkszereit ehhez választja: ezért olyan természetes hatású mindig a megjelenése. Azon kevés híresség közé tartozik, akik maguk készítik el minden alkalomra a sminkjüket. A királynői megjelenéshez próbáld ki Katalin praktikáit!

Katalinnak vízhiányos, érzékeny bőre van, ezért nagy gondot fordít az arcápolásra. Reggel és este rózsaolajjal mossa az arcát. Hetente kétszer mélyhidratáló maszkot alkalmaz, valamint a bőrhibák, ráncok halványítására csipkebogyóolajat. A napi rutinjához olyan hidratálókrémet használ, amiben argánolaj, kókuszolaj és aloe vera van, hogy egész nap hidratált legyen a bőre. 

Katalinnak vízhiányos, érzékeny bőre van, ezért nagy gondot fordít az arcápolásraForrás: AFP/Richard Pohle

A sminkelés előtt bőregységesítő primert használ, hogy még természetesebb legyen a bőrtónusa. Ezután ultrakönnyű, folyékony alapozóval egységesíti bőre színét. A szem alatti területet folyékony korrektorral frissíti fel, amit szépen összedolgoz az alapozóval. Az üde hatás érdekében rózsás krémpirosítóval élénkíti az orcáit. Ezt szépen, kontúrmentesen összemossa az alapozóval, majd a stabilitás érdekében porpúderrel fixálja a sminkjét. Azért részesíti előnyben a krémpirosítót, mert nem szárítja a bőrét, és rugalmasan idomul az arcához. 

A szemsminkje jól kigyakorolt kombináció, ami minden alkalomra ideális lehetForrás: AFP/Albert Nieboer

Szemöldökét szemöldök-tökéletesítő porral finoman élénkíti, majd száliránynak megfelelően kifésüli, hogy természetes hatású maradjon. Szemére a jól kigyakorolt kombináció kerül, ami minden alkalomra ideális lehet. Egy szürkés-lila árnyalatot satíroz a mozgó szemhéjára, majd a szempillatövét alul-felül körbekontúrozza egy fekete szemceruzával. Fent egy picit elsatírozza, hogy szép átmenete legyen. Szempilláit fekete dúsító szempillaspirállal festi. Ajkának frissességéhez hamvas rózsa árnyalatú ajakrúzst használ.