Szabó Zsófi édesanyja, Pálma nem volt biztos benne, hogy lánya jól döntött, amikor roma férfival jött össze.

Amikor az édesanya hangot adott véleményének, napokig nem is beszéltek egymással. A csinos műsorvezető a Sláger FM reggeli műsorában vallott őszintén az anyukájával való konfliktusáról:

"Le kell szögeznem, hogy engem a szüleim egy nagyon szabad szellemű lánynak neveltek, nálunk soha nem volt zsidózás, cigányozás, semmi. Eleve a színházban is sokféle ember megfordult. Az apukám, emlékszem, hogy ódákat zengett a roma Jónás Andikáról, aki a Diótörő Egérkirályban fantasztikusokat énekelt. Amikor anyukám megtudta, hogy én Zsoltival komolyan gondolom, akkor nem örült annyira, megmondom őszintén. Nézd, Te X.Y. vagy, és azt mondod, hogy semmi bajod a cigányokkal, tulajdonképpen ismersz kedves, aranyos, tisztességes cigányokat, de amikor a gyerekedet akarja egy feleségül venni, akkor lehet, hogy más lesz a reakciód... Az anyukám reakciója az volt, hogy... és nagyon rosszulesett, nagyon, nagyon rosszulesett. Volt köztünk ebből konfliktus, de rendeződött" – mondta Zsófi.

Szabó Zsófi és férje, ZsoltForrás: Marton Szilvia / Origo

Zsófi egy hallgatói SMS-re is reagált, amiben azt feszegette a kérdező, hogy a műsorvezető egy "telepre" biztosan nem házasodott volna be.

"Egészen biztosan nem, hiszen nem lett volna kapcsolódási pont közöttünk. A társadalmi különbségek áthidalhatóak a szerelemmel, de azért ez nem jellemző. Amúgy a férjem édesapja is a telepről küzdötte fel magát, amire büszke vagyok, ahogy arra is, hogy a családjuk tagja lettem" – felelte Zsófi.