Pillanatok alatt szebbnek és frissebbnek mutatja az arcodat, ha helyesen használod ezt a csodaterméket. A highlight ápol és eltakar, de ki is tudja emelni a legelőnyösebb vonásaidat.

Vannak porállagú highlighterek, de az innovációnak köszönhetően már megjelentek a krémes változatok, amikkel még tökéletesebb hatást tudunk elérni, ha az arc árnyékos területeire tesszük.

Így használd helyesen a highlightot:

Az arctisztítás és hidratálás után jöhet a pórusminimalizáló báziskrém. Ezt követően a bőrszíneddel harmonizáló folyékony alapozóval egységesítsd a bőröd színét. Frissítsd fel a szem alatti területet egy ultravékony korrektorral, majd az ujjad vagy egy ecset segítségével szépen dolgozd össze a textúrákat. Finoman fixáld le transzparens púderrel, és a T-zónát se hagyd ki. Csak ezután jöhet a csodákra képes highlighter, amivel arcod legszebb pontjait emelheted ki.

Szebbnek és frissebbnek mutatja az arcodat a highlightForrás: Thinkstock
  • Ha üdébb tekintetet szeretnél, akkor tegyél egy keveset a szemzughoz, és dolgozd össze az alapozóval.
  • Ha optikailag nagyobb szemeket szeretnél, akkor a mozgószemhéj közepére tedd.
  • A még kifejezőbb szemjátékhoz tegyél a szemöldökcsont alá egy keveset és az alsó szemhéj külső sarkába.
  • A ragyogóan üde arc kialakításhoz tegyél az arccsontodra, kontúrmentesen dolgozd el, hogy észrevétlen maradjon.
  • Szeretnél teltebb, érzékibb ajkakat? Akkor nem kell mást tenned, mint hogy az ajkad fölé a kupidóívre tegyél egy keveset, szépen mosd el a széleit, és kész is. Ez a trükk jól illik az élénk rúzsok esetében is, de még a natúr sminket is feldobja. Ha még tart nálad a mattrúzs-őrület, de szeretnél még teltebb ajkakat, akkor tegyél az ajkad közepébe egy kis krémes highlightot, és meglátod, mennyire feldobja, nagyítja majd az ajkaidat.