Az, hogy mi történik a hálószobában, csakis rád tartozik, de ha mostanában úgy érzed, eltűnt a másik iránt érzett lángoló szenvedély, és ellaposodtak a szeretkezések, akkor éppen itt az ideje, hogy felforrósítsd a szerelmi életed. Nem vagyunk párkapcsolati szakértők, de azt tudjuk, hogy a környezetváltozás jót tesz a léleknek, és a közös utazás sokat segíthet abban, hogy újra beinduljanak az érzékek. Hogy legyen egy kis csavar is a történetben, ezúttal olyan helyekre hívunk benneteket, ahol tényleg az erotikáé a főszerep. 

A hisztériától az új generációs izgatókig 

„Lehet, hogy már az ükanyádnak is volt vibrátora” – olvasható az Antik Vibrátor Múzeum honlapján. Nyilván nem szívesen gondolsz bele ebbe az egészbe, de ha San Franciscóban jársz, azért érdemes kisétálni a Polk Streetre, ahol maga a kiállítóhely található. Ma már nehéz elhinni, hogy ezeket a kütyüket eredetileg a hisztéria gyógyítására használták, és kvázi háztartási eszközként funkcionáltak. A múzeum kurátora a híres amerikai szexológus, Carol Queen, aki gyakran tart korismereti idegenvezetést az érdeklődőknek, így ha szerencséd van, autentikus forrásból nyerhetsz betekintést a vibrátorok történetének kulisszatitkaiba. 

Antique Vibrator MuseumForrás: antiquevibratormuseum.com

Ami Vegasban történik, az ott is marad 

Mindig izgalmas festményeket vagy ásványokat nézegetni valamilyen kiállításon, de a szexmúzeumok egészen más dimenzióba helyezik a kulturális-művelődési élményt. Bármerre is jársz a világban, biztos találsz olyan múzeumot a közelben, ami az erotika birodalmába kalauzol el téged – ez Las Vegasban sincs másként. Az Erotikamúzeum kiállításainak célja, hogy megőrizzék és a nagyközönség számára is megismerhetővé tegyék azokat az alkotásokat, amelyek a szexualitással foglalkoznak. Az egyedülálló „Eros Chapel Theatre” és a párkapcsolatok, a szerelem témáit érintő workshopok legalább olyan különleges eseménynek számítanak, mint maguk a kiállítások. 

Erotic Heritage MuseumForrás: facebook.com/pg/eroticmuseumlasvegas

Sejtelmes fények, buja bájak 

Amszterdam igazi kulturális központ, és sok olyan kiállítóhely van, ahol egy teljes napot (vagy akár napokat) is el lehetne tölteni. A legtöbben ugyanakkor nem a kulturális nevezetességeket célozzák meg a holland fővárosban, hanem a coffeeshopokat, a szexboltokat és a piros lámpás negyedet, ahol a kirakatokban örömlányok ácsorognak. Ha te is inkább könnyedebb vizekre eveznél, így szívesen belekóstolnál az erotikus szórakoztatás szépségeibe, a „rózsaszín elefántos” színház olyan világba repít, ahol csak úgy lángol a szenvedély. Az előadások garantáltan felfokozzák majd a hangulatodat, és még az is megtörténhet, hogy te leszel az egyik show-műsor főszereplője! 

Casa RossoForrás: casarosso.nl

Egy játszótér felnőtteknek 

Korea meglehetősen konzervatív ország, főleg ha szexualitásról esik szó, mégis egy egész parkot szentelnek a témának. Csedzsu Dél-Korea legnagyobb szigete, és természeti csodái, homokos strandjai és fantasztikus konyhája miatt különösen népszerű a friss házasok körében. Itt található a világ legforróbb élményparkja, a Jeju Loveland, amelynek az alapötlete egyébként a szöuli Hongik Egyetem hallgatóinak fejéből pattant ki. 

A gyűjtemény több mint 140 szoborból és falfestményből áll, amelyek mindenféle szexuális helyzetben ábrázolják az embereket, az állatokat és ezeket egymással. 

Jeju LovelandForrás: ashleyinjeju.blogspot.hu
A Life.hu tippje
Egy hasonló tematikájú park a dél-koreai Sinnamban lévő „Pénisz Park”, amit egy szűz leány legendája ihletett. Furcsa érzés a hatalmas fallikus szimbólumok között sétálgatni, de mindenképpen nagy élmény!

Az erotika ezer arca 

A tehetséges katalán művész, Xicu Cabanyes egyszerre akarja elcsábítani és megijeszteni azokat, akik ellátogatnak Can Ginebreda nevű parkjába. Groteszk, mégis gyönyörű alkotások bukkannak elő a fák közül, vagy simulnak bele szinte észrevétlenül a környezetbe:  nők szülés közben, láncon lógó fejek, kéjsóvár hermafroditák, falból kiemelkedő fenekek. A 4 hektáros erdő csupán néhány kilométerre található Banyolestől, és igazi csemegét jelenthet a szoborrajongóknak, valamint azoknak is, akik nagyra értékelik a természetet és a csendet. 

Can GinebredaForrás: canginebreda.cat