Találd meg a tökéletes wellnessfürdőt

Forrás: Thinkstock -
relaxáció gyógyvíz wellness fürdők2017
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Wellnesshotelek és -fürdők egész tárháza várja a pihenni vágyókat, már csak azt kell tudnotok, hogy mire vágytok pontosan. Térképezzétek fel Magyarország csodás wellnessközpontjait!

Amit sehol nem kell nélkülöznötök, az a relaxáló, pihentető kezelések sokfélesége. A masszázsokon túl manapság különböző gyógy- és beautykezeléseket is igénybe vehettek: a sókamrákon át a különböző arckezelésekig rengeteg újdonságot kipróbálhattok. Ha kifejezetten egy-egy speciális kezelés miatt választjátok a wellnesst, akkor mindenképpen keressetek rá, hogy hol vehetitek igénybe.

A masszázsokon túl manapság különböző gyógy- és beautykezeléseket is igénybe vehettek Forrás: Thinkstock

A szauna is alapvető tartozéka a wellnessközpontoknak, ahogy a medence és a termál- vagy gyógyvíz is. Ha kifejezetten gyógyvizes fürdőzésre vágytok, mindenképpen tájékozódjatok az egyes vizek összetételéről, ugyanis a különböző gyógyvizek más-más egészségügyi problémák kezelésére alkalmasak.

Az alapján is tudtok válogatni, hogy családi nyaralásra vagy kettesben eltöltött romantikus nyaralásra vágytok. A családbarát hotelekben animátorok, gyerekmedencék, élményfürdők várják a piciket, míg kifejezetten olyan wellness-szállodákat is lehet már találni, ahova gyerekesek nem járhatnak, így ezek kifejezetten a romantikus, csendes pihenésre vágyók igényeit hivatottak kiszolgálni.

A gyógyvíz és a szolgáltatások mellett azt is érdemes figyelembe venni, hogy milyen szabadtéri programokra van lehetőség. Ha szerettek túrázni, akkor egy rövid útvonalat a wellnesshétvége alatt is iktassatok be. De kalandparkokból, kulturális programokból sem szokott hiány lenni a wellnessközpontok közelében, csak azt kell kitalálnotok, hogy mire vágytok.

Ha szerettek túrázni, akkor egy rövid útvonalat a wellnesshétvége alatt is iktassatok be Forrás: Thinkstock

A testi-lelki felfrissülés mindenesetre nem fog elmaradni, bármelyik wellnesshotelt és fürdőt választjátok. De ne feledjétek, rajtatok is múlik, hogy mennyire sikerül kisimítani a görcsös idegeket, úgyhogy engedjétek el magatokat, lazítsatok, és adjátok át magatokat a kényeztetőprogramoknak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.