fürdőszoba kényeztetés wellness
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy kényeztető wellnesshétvégét, a masszázsokat és a gyógyvizes mártózást ugyan semmi nem múlhatja felül, de azért otthon is meg lehet teremteni a lélekmelengető fürdőzés élményét, csak néhány apróságot kell beszerezned hozzá. Íme, a három kedvencünk!

Regeneráló fürdő

Ezt az aromaterápiás fürdőt akkor válaszd, ha szeretnéd magad felfrissíteni, a szellemi és testi kimerültséget elűzni. A citromolaj feszesítő, tisztító hatással van a bőrre, és felpezsdíti a testedet. Élénkít és méregtelenít, oldja a görcsöket és felfrissíti az ereket. Ezenkívül persze számtalan frissítő, regeneráló illóolaj létezik, kipróbálhatod például a rozmaringot vagy az eukaliptuszt is. Érdemes azt választani, aminek az illata a legjobb érzést kelti benned.

5 csepp illóolajat keverj egy 1 deciliter tejszínbe, majd keverd hozzá a nem túl forró, de kellemes meleg fürdővízhez. A forró víz ugyanis túlságosan megterheli a szívet, de azért annyira legyen meleg, hogy kellemesen ellazítsa az izmaidat.

A citromolaj feszesítő, tisztító hatással van bőrödre Forrás: Thinkstock

Vízben nem oldódik!

Fontos tudni, hogy az illóolajat először fel kell oldani tejben, tejszínben vagy mézben. Ezután lehet a fürdővízben is elkeverni. Minderre azért van szükség, mert magában a vízben nem oldódik, így nem fogja kifejteni megfelelően a hatását, csak ha előtte feloldod.

Hidratáló fürdő

A méz igazi csodaszer: hidratáló, fertőtlenítő és bőrkondicionáló hatásáról is ismert. Tökéletes párosa a tej, ami bőrhámlasztó és hidratáló hatású. Egy liter zsíros tejet kezdj el melegíteni, majd amikor már langyos, keverj el benne 5 evőkanál mézet. Ezt add hozzá a kád fürdővízhez, és élvezd a kényeztetést.

Ha közben szeretnél egyet relaxálni is, akkor 5 csepp levendula- vagy rózsaolajat is keverhetsz a mézes tejhez, és így add a fürdővízhez.

Kényeztesd bőrödet mézzel és tejjel! Forrás: Thinkstock

Fontos!

Bármilyen illóolajat is választasz a fürdőzéshez, nagyon fontos, hogy jó minőségű legyen. Ha lehetőséged van rá, szerezd be patikában! A fürdőzéshez használt illóolajat beszívja a bőröd, belélegzed a tüdődbe, vagyis átjárja az egész testedet, ezért egyáltalán nem mindegy, hogy milyet választasz.

Nyugtató fürdő

Ahogy a frissítésre, a nyugtatásra is többféle illóolaj alkalmas, amit ugyanúgy tejben, tejszínben vagy mézben érdemes feloldani. Választhatod a levendulát, a rózsát, a narancsot vagy a mandarint.

A fürdőzés egy másik módja lehet a gyógynövényes fürdő. Például 3 evőkanál szálas kamillavirágot vagy hársfát főzz meg teának, hagyd állni legalább 10 percig, majd mehet is a fürdővízbe. Nem is feltétlenül kell leszűrnöd, ha nem zavarnak az úszkáló növények. Inkább még dobj hozzá néhány rózsaszirmot is.

Dobd fel a fürdővizet rózsaszirmokkal! Forrás: Thinkstock

10 élelmiszer, amit megéri magadra kenni

Tudtad, hogy a konyhádban egy egész szépségszalon rejtőzik? Bátran bízd rá magad ezekre a természetes alapanyagokra, hiszen a leghíresebb márkák kozmetikumai is legtöbbször ezeket tartalmazzák. Mutatjuk is a 10 leghatékonyabbat!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.