inspiráció plus size sport
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem minden sportimádó hajszálvékony, ettől függetlenül egészségesen élnek, és minden teltebb férfit és nőt arra inspirálnak, hogy soha ne adják fel, és soha ne hagyják elhitetni magukkal, hogy ők kevesebbet érnek a pluszkilóik miatt.

Jessamyn Stanley, jógatanár

Soha nem tagadta, hogy amikor először elrángatta jógázni a nagynénje, rögtön megutálta ezt a sportot. Nem ment neki, és nem is érezte jól magát túlsúlyosként a jógaórákon, de máshol sem. Nagynénje azonban nem hagyta, hogy feladja, így néhány hónap után elkezdte élvezni az órákat. Habár a fogyásban nem segítette, sokkal hajlékonyabb lett, megszűntek a fájdalmai, a légzési nehézségei, sokkal erősebb és kitartóbb lett. Jessamyn szerint a "hogyan nézek ki?" helyett mindig a "hogyan érzem magam?" legyen az elsődleges kérdésünk. A 27 éves nőt egyébként a közösségi média tette igazán híressé, azóta Amerika-szerte tart órákat, és elképesztően nagy rajongótábora van.

Jessamyn utálta a jógát, mikor először elment egy órára, azóta már elképesztően nagy rajongótábora van Forrás: Self Magazine

Kristina Henderson, triatlonos

Kristina Henderson 5 alkalommal nyert plus size sportolóknak rendezett triatlont. Miután többször próbálkozott diétával, de soha nem járt eredménnyel, elhatározta, hogy más módját választja az egészséges és fitt életnek: sportolni kezd. Kristina triatlon-, duatlon-, félmaraton-, nyíltvíziúszás-versenyeken is indult. A versenyzés mellett pedig személyi edzőként és coachként is oklevelet szerzett, és minden sorstársát arra ösztönzi: éljen egészségesen, és legyen boldog a testében. "Belül minden nő egy sportoló, aki a startvonalnál áll" - vallja Kristina.

Kristina Henderson: "Belül minden nő egy sportoló, aki a startvonalnál áll" Forrás: Facebook/Born to Reign Athletics, borntoreignathletics.com

Erika Schenk, futó és modell

"Sok félreértés él a plus size emberekről, például az, hogy ők nem foglalkoznak az egészségükkel, és nem is sportolnak. Pedig ez nincs így" - mondja a modellként is ismert Erika Schenk, aki a Women's Running címlapjával lett igazán ismert. A híres címlap sokaknál ki is verte a biztosítékot, pedig nemes céllal döntöttek a fiatal lány címlapfotója mellett. Éppen azt a tévhitet akarták lerombolni, hogy a gömbölyűbb formákkal megáldott nők egészségtelenek, és a testüket is rejtegetni kell, mert nem felelnek meg a normának.

Erika Schenk a Women's Running címlapjával lett igazán ismert Forrás: Women's Running Magazine, Instagram/Erika Schenk

Futni jelentős súlyfelesleggel?

Futni csak azoknak lehet, akik vékonyak, izmosak, és nincs rajtuk súlyfelesleg? Sokak szerint igen, a Women's Running magazin azonban pontosan nekik mondott ellent azzal, hogy legújabb címlapján a plus size modell Erica Schenk látható futás közben. A koncepció remek, de tényleg érdemes ekkora súlyfelesleggel épp ezt a sportot választani? Olvasd el a Life.hu cikkét!

Roz Mays, rúdtáncos

„Pontosan tudom, hogy vitatott a helyem a fitnesz világában, de imádom ezt csinálni. Inkább lustálkodjak otthon? Elegem van abból, hogy a kövér és a lusta fogalmak közé egyenlőségjelet tesznek az emberek" – nyilatkozta korábban a 102 kilós Roz, aki a Got Talent show-műsorban tűnt fel. Szereplése nagy port kavart, a híres rádiós, Howard Sterne például kijelentette, hogy Roz túl kövér, így sehova sem fog kelleni. A rosszakaróira Roz nap mint nap rácáfol, igazi életöröm sugárzik belőle, amit másoknak is igyekszik átadni rúdtáncóráin.

Leah Gilbert, fitneszedző

"Az emberek az gondolják, a vékony az egészséges, de szerintem az erős az egészséges" - vallja a 90 kilós Leah, aki heti hat napon kétszer egy órát edz, finteszórákat tart, és félmaratont, triatlont is rendszeresen fut. Leah egy blogot is indított annak érdekében, hogy minden vékony és plus size testalkatú nőt és férfit meggyőzzön arról: minden testalkatú embernek joga van az egészséghez, és az egészséges önképhez.

"Az emberek az gondolják, a vékony az egészséges, de szerintem az erős az egészséges" - vallja Leah Gilbert Foró: Micole Spears Photography

Julie Creffield, maratonfutó és coach

Amikor a 32 éves nő elárulta orvosának, hogy egyik célja lefutni a maratont, akkor az orvos kijelentette, ahhoz ő túl kövér. Ez volt az utolsó csepp a pohárban, hogy Julie mindent beleadjon, és nekiálljon az edzésnek. Lépésről lépésre haladt, egyre erősebb lett, majd a futást is elkezdte. "Mindeközben elindítottam a blogomat is, hogy másokkal is megosszam: 48-as mérettel is meg lehet valósítani az álmokat" - mondja Julie. A közösségi média hamar fel is kapta, rengeteg követője lett, imádták az inspiráló blogbejegyzéseit. Julie azóta két maratont és három félmaratont futott, majd coach lett, hogy még többet segíthessen a plus size méretű nőknek.

Julie orvosa szerint a nő túl kövér volt egy maraton lefutásához, azóta már kétszer is rácáfolt erre Forrás: Twitter/JulieCreffieldSpeaks

Frank Pizzarro, a maratonfutó

Frank világéletében utált futni. Később pont ezért választotta a futást. Amikor úgy érezte, kihívásra van szüksége, új célokat kell kitűznie maga elé, akkor döntötte el: lefutja a maratont. Változtatott az étrendjén, és rendszeresen sportolt. Egyre egészségesebb és erősebb lett. "Ahogy elkezdtem futni, nagyon lassan, de fogyni kezdtem, habár nádszálvékony, úgy látszik, soha nem leszek, talán a genetikám miatt. De ez nem is fontos. Csak az, hogy egészségesen élek. Talán nagyobb vagyok az elfogadottnál vagy átlagosnál, mégis boldog és kiegyensúlyozott vagyok" - mondja Frank.

Frank Pizzarro világéletében utált futni, később mégis pont ezért választotta a futást Forrás: Facebook/The Fat Runner

Így látják a világot a legdögösebb plus size modellek

Nem kell csontsoványnak lenned ahhoz, hogy jól érezd magad a bőrödben – vallják a plus size modellek, akik modellkarrierjük mellett az egészséges önkép és a test szeretetének szóvivői is. Íme, 5 plus size modell, aki sokat tett a nőkért!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.