Egy amerikai kutatás szerint egyre kevesebb túlsúlyos ember próbál lefogyni. Állítólag ez azért van, mert egyre inkább kezdik elfogadni a kövér embereket. 

Egy új tanulmány szerint folyamatosan növekszik az elhízott emberek száma, ugyanis egyre kevesebben próbálják meg leadni a súlyfeleslegüket. Ezt állítja egy újonnan elvégzett tanulmány. 

Egy új tanulmány szerint folyamatosan növekszik az elhízott emberek száma, ugyanis egyre kevesebben próbálják meg leadni a súlyfeleslegüketForrás: Thinkstock

A vizsgálat szerint egyre inkább elfogadottá kezd válni az elhízás, és az emberek kezdik jól érezni magukat a bőrükben így. A kutatás során három időszakot vettek számításba: 1988-1994, 1999-2004 és 2000-2014.

A tanulmányban résztvevő alanyok mind 25 és 59 éves kor között voltak, valamint mindannyian súlyfelesleggel, esetleg intenzív túlsúllyal küzdöttek. Minden résztvevőtől megkérdezték, hogy megpróbáltak-e fogyni az elmúlt 12 hónapban, és megdöbbentő eredmények születtek. 

Ez annak köszönhető, hogy a kövérséget egyre jobban kezdik elfogadni az emberek társadalmi szinten isForrás: Thinkstock

A résztvevők 53%-a jelentős túlsúllyal rendelkezett a kutatás indulásakor, ám ez a szám 2014-re 66%-ra kúszott fel. Azok száma is lecsökkent, akik a kutatás indulásakor még fogyókúráztak: akkor még az alanyok 55%-a fogyni akart, ám most már csak 49% foglalkozik a súlyával, a többiek feladták. 

A tanulmányt végző szakemberek szerint ez annak köszönhető, hogy a kövérséget egyre jobban kezdik elfogadni az emberek társadalmi szinten is, így egyre kevesebben érzik azt, hogy változtatni kellene az életmódjukon - írta meg a DailyMail

Egyszerű trükk a fogyáshoz: az étkezési napló
Szakértők szerint nagyon sokat segíthet a fogyásban az, ha naplót vezetünk arról, amit eszünk. Egy 2008-as felmérés kimutatta, hogy kétszer annyi kilótól szabadultak meg azok, akik felírták, amit ettek, mint azok, akik nem, úgyhogy mindenképp megéri kipróbálni a módszert! Olvass tovább itt.