Egyre kevesebb túlsúlyos ember próbál lefogyni

Forrás: Thinkstock -
kövérség fogyás elfogadás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy amerikai kutatás szerint egyre kevesebb túlsúlyos ember próbál lefogyni. Állítólag ez azért van, mert egyre inkább kezdik elfogadni a kövér embereket. 

Egy új tanulmány szerint folyamatosan növekszik az elhízott emberek száma, ugyanis egyre kevesebben próbálják meg leadni a súlyfeleslegüket. Ezt állítja egy újonnan elvégzett tanulmány.

Egy új tanulmány szerint folyamatosan növekszik az elhízott emberek száma, ugyanis egyre kevesebben próbálják meg leadni a súlyfeleslegüket Forrás: Thinkstock

A vizsgálat szerint egyre inkább elfogadottá kezd válni az elhízás, és az emberek kezdik jól érezni magukat a bőrükben így.

A kutatás során három időszakot vettek számításba: 1988-1994, 1999-2004 és 2000-2014.

A tanulmányban résztvevő alanyok mind 25 és 59 éves kor között voltak, valamint mindannyian súlyfelesleggel, esetleg intenzív túlsúllyal küzdöttek. Minden résztvevőtől megkérdezték, hogy megpróbáltak-e fogyni az elmúlt 12 hónapban, és megdöbbentő eredmények születtek.

Ez annak köszönhető, hogy a kövérséget egyre jobban kezdik elfogadni az emberek társadalmi szinten is Forrás: Thinkstock

A résztvevők 53%-a jelentős túlsúllyal rendelkezett a kutatás indulásakor, ám ez a szám 2014-re 66%-ra kúszott fel. Azok száma is lecsökkent, akik a kutatás indulásakor még fogyókúráztak: akkor még az alanyok 55%-a fogyni akart, ám most már csak 49% foglalkozik a súlyával, a többiek feladták.

A tanulmányt végző szakemberek szerint ez annak köszönhető, hogy a kövérséget egyre jobban kezdik elfogadni az emberek társadalmi szinten is, így egyre kevesebben érzik azt, hogy változtatni kellene az életmódjukon - írta meg a DailyMail.

Egyszerű trükk a fogyáshoz: az étkezési napló

Szakértők szerint nagyon sokat segíthet a fogyásban az, ha naplót vezetünk arról, amit eszünk. Egy 2008-as felmérés kimutatta, hogy kétszer annyi kilótól szabadultak meg azok, akik felírták, amit ettek, mint azok, akik nem, úgyhogy mindenképp megéri kipróbálni a módszert! Olvass tovább itt.

Elképesztő alakot villantott Gáspár Evelin, nádszálvékony a dereka - FOTÓhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170307-elkepeszto-alakot-villantott-gaspar-evelin-nadszal-vekony-a-dereka.htmlGáspár Evelin már jó ideje edz, és ennek meg is van az eredménye – Győzike nagyobbik lánya egyre vékonyabb. Ez Zsír!--40 kiló fogyás után csak 7 kiló választja el az álomsúlyától Katáthttp://www.life.hu/ez-zsir/20170306-sikertortenet-szabo-kata-kozel-40-kilot-fogyott-eletmodvaltassal.htmlMég nincs három éve, hogy elkötelezte magát az életmódváltás mellett Szabó Kata. Miután felhagyott az őrült diétákkal, amelyek több bajt okoztak, mint jót, a tudatos táplálkozás és a rendszeres edzés híve lett. Ezzel közel 40 kilót adott le. Most az utolsó 7 kilóért küzd, amit a júniusi esküvőjéig szeretne leadni. Ez Zsír!--Krisztián nem szeretné, hogy Mici lefogyjonhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170307-vv-mici-fogyokurazik-de-krisztian-ennek-nem-orul.htmlVV Mici úgy ítélte meg, hogy a magasságához képest van rajta némi súlyfelesleg, így komoly diétába kezdett. De Krisztián ezzel egyáltalán nem ért egyet. Ez Zsír!OrigoÍgy idd egészségesen a kávédathttp://www.life.hu/ez-zsir/20170303-igy-idd-egeszsegesen-a-kavedat-tippek.htmlMindannyiunk kedvenc reggeli itala nagyon is egészséges, csak néhány alapszabályt kell betartani, hogy mindennap élvezhessük áldásos hatásait. Ez Zsír!OrigoEgészséges recept: Készíts házi tortilláthttp://www.life.hu/ez-zsir/20170303-keszits-hazi-tortillat-egeszseges-recept.htmlEzúttal egy mexikói ihletésű ételt hoztunk nektek. A házi készítésű tortilla receptje nagyon egyszerű, ráadásul gazdagon meg lehet pakolni mindenféle finomsággal. Ez Zsír!--Így fest egy középkorú nő természetes teste - Se plasztika, se retushttp://www.life.hu/ez-zsir/20170305-igy-fest-egy-kozepkoru-no-termeszetes-teste-andri-screiber-fotoi.htmlKülönleges fotósorozatot készített saját öregedéséről Andi Schreiber. Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.