5 dolog, amit meg kell tenned önmagadért tavasszal

Forrás: Thinkstock -
újrakezdés tavasz újraéledés egészség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ezután a nagyon hideg és hosszú tél után minden meleg napsugárért hálásak vagyunk. Talán még a szokásosnál is erősebben él bennünk a megújulás vágya, amihez most adunk is néhány tippet. Így éleszd fel magadban a szunnyadó energiákat!

1. Újulj meg

Rengetegféleképpen meg lehet újulni, és azt csakis te tudhatod, hogy mire van szükséged. Lehet, hogy egy új frizura, egy új hajszín vagy egy-két új ruhadarab kell, hogy kicsit felfrissülj, és elkapjon a lendület. De lehet, hogy valami egészen másra van szükséged: egy új könyvre, egy újfajta hobbira, egy új edzésmódszerre, ami felfrissíti az elmédet és a testedet is.

Lehet, hogy egy-két új ruhadarab kell, hogy kicsit felfrissülj, és elkapjon a lendület Forrás: Thinkstock

2. Inspirálódj

Az első ponthoz szorosan kapcsolódunk ezzel, hiszen lehet, hogy még nem tudod pontosan, mire van szükséged, de a nézőpont tágítása vagy az, hogy beleláss eddig ismeretlen dolgokba, sokat segíthet abban, hogy új kihívásokat találj az életedben. Az új kihívások pedig mindig új motivációt adnak. Ha pedig motivált van, bármit elérhetsz, amit csak kitűzöl magad elé.

De lehet, hogy valami egészen másra van szükséged: például egy új könyvre Forrás: Thinkstock

3. Ültess virágot

Ha lehetőséged van rá, ültess virágot. Ha lakásban élsz, akkor is szerezz be néhány új, virágzó növényt, ami fel fogja dobni a napjaidat. Ápold, gondozd, nézd, hogyan fejlődik. Figyeld, hogyan bújik ki napról napra, hogyan pattannak ki a virágai, és tanulj tőle, hogyan kell szépen, lassan kinyílni és virágozni.

Ha lakásban élsz, akkor is szerezz be néhány új, virágzó növényt, ami fel fogja dobni a napjaidat Forrás: Thinkstock

4. Jöhet a gyümölcs- és zöldségszezon

Hamarosan egyre több hazai termesztésű gyümölcs és zöldség lesz elérhető, ez a téli importáruk után igazi felüdülés lesz, úgyhogy ne hagyd ki. A friss idényterményeknek nagyon magas a vitamin- és ásványianyag-tartalmuk, ráadásul a hazai termékek fogyasztása sokkal kisebb ökológiai lábnyomot eredményez. A vitamin- és ásványianyag-tartalmuk mellett magas rost-, antioxidáns- és víztartalmuk miatt is nagyon fontos a fogyasztásuk.

A friss idényterményeknek nagyon magas a vitamin- és ásványianyag-tartalmuk Forrás: Thinkstock

5. Irány a természet

Ha eddig a fagyok eltántorítottak attól, hogy kinti programokat csinálj, akkor van egy jó hírünk: ennek az időszaknak lassan vége. Úgyhogy irány a természet, töltődj fel a friss levegőn, hallgass madárcsicsergést, érezd, hogy az a tökéletes rend és rendszer, ami a természetben uralkodik, a te életedben is elérhető.

Irány a természet, töltődj fel a friss levegőn, hallgass madárcsicsergést Forrás: Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.